Close

Strona 312 z 370 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322362 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 111 do 3 120 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Fakt, myślałem o 2/16; 2/12 to obiektyw tylko do bezlusterkowców. Jego tylna odległość mocowania wyklucza użycie w lustrzankach, tylna soczewka jest za blisko matrycy.
    Ale moja rada ma zastosowanie do wszystkich Samyangów, pierwotnie lustrzankowych, które można też kupić z mocowaniami do różnych bezlusterkowców, ale nie warto tego robić, lepiej kupić wersję lustrzankową i na bezlusterowcu użyeać z adapterem.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

ksh
    Gość

Domyślnie

Dokładnie tak jak napisał puch24, to samo zrobił znajomy i jak odpuścił bezlustra to został mu fajny obiektyw do nikona ( nie wiem dokładnie jaki to był ciamciang ), minusem tego jest powiększanie zestawu o adapter.

Domyślnie

No tak, ale dany Samyang do Nikona plus adapter do bezlusterkowca mają razem dokładnie taką samą długość, jak ten sam Samyang z mocowaniem do bezlusterkowca! Te lustrzankowe Samyangi w wersjach z mocowaniami do bezlusterkowców są po prostu nadmiernie długie.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    No tak, ale dany Samyang do Nikona plus adapter do bezlusterkowca mają razem dokładnie taką samą długość, jak ten sam Samyang z mocowaniem do bezlusterkowca! Te lustrzankowe Samyangi w wersjach z mocowaniami do bezlusterkowców są po prostu nadmiernie długie.
    A to nie wiedziałem, wydaje się logiczne ale różnie bywa

Domyślnie

Pewno nie 12/2,a na nim mi bardzo zależy.Bezlustra nie odpuszczę,bo jest mały i zgrabny,taki w sam raz na wycieczki,a obrazek miodzio.
    D700,Samsung NX1/NX300,30/2,20/2,8,16/2,4,Samyang12/2,N.35-70/2.8D,N.70-200/4G VRIII,Samyang 85/1,4,SB800

Domyślnie

50-200 naprawdę lubię to szkiełko. Generalnie ze wszystkich które mam pozwala mi uzyskać to, czego moje poprzednie aparaty nigdy nie dawały.
    Co myślicie o tych zdjęciach - widok o świcie z mojego "hotelu" podczas ostatniego wyjazdu w Tatry.

Domyślnie

Fantastycznie to wygląda. Bez wątpienia.
    Która to godzina była?
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

5.31 i 5.36. Jest w exifach zdjęć.

Domyślnie

To nie tak wcześnie jak myślałem. Dzięki.
    Na telefonie nie mam nic do podejrzenia exif.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Wschód słońca był o 5.15 a o 6.40 musiałem się z hotelu szybko już ewakuować, bo upał i różnorakie latające stworki nie dawały już spokoju

Strona 312 z 370 PierwszyPierwszy ... 212262302310311312313314322362 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów