Close

Strona 305 z 371 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 041 do 3 050 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Porównanie matryc NX500 z FF i topowymi DX. Czego chcieć więcej?
    Przy tym NX500 ma największą rozdzielczość z formatu DX, co rzecz jasna przekłada się na bufor.
    A szczegółowość zdjęć przy tej rozdzielczości i jakości?
    Porównał bym go jako odpowiednik D800 ze względu na wysoką rozdzielczość oraz plusy i minusy z tym związane. D800 rzecz jasna nie miałem i nie mam. Tak na podstawie mojego użytkowania NX500 i tego co czytałem o D800, taka analogia mi się nasunęła.

Odnośnie możliwości i użytkowania? Nie jest to wykastrowany Canon czy Nikon. Ma to chyba wszystko czego do szczęścia potrzeba.
    Może wizjer i GPS by się przydał..

Najlepiej pobrać instrukcję obsługi. Sam przed kupnem ściągnąłem i przeczytałem.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

@FelTom, gratki, Twój tysięczny post, a tym samym - zmiana statusu na Gaduła

A co do NX500 - nic dodać, nic ująć
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

NX3000/3300 to bardzo uproszczony aparat w porównaniu do NX500, tak jak NX1000/1100 jest uproszczony w porównaniu do NX3300/3000. NX500 na pewno jest świetnym aparatem, to o wiele więcej aparatu w aparacie niż NX300. Więc rozumiem wszystkie argumenty za 500, no ale właśnie potrzebowałbym 500. Plus.

Domyślnie

@yugolex, dzięki. Nawet nie zauważyłem kiedy stuknęło. No i fajnie, że to w tym wątku
    @puch24 - to też pomysł!! Do tego świetny.
    To najprzyjemniej zarobione pieniądze w życiu!! XD
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Kurczaki Panowie...,

Faktycznie kusi mnie NX. Za 3300 z odchylanym ekranikiem ten janusz biznesu chce 589 zł. Przesłał mi więcej zdjęc, aparat ma cały porysowany ekran. Facet sam nie wiedział, czy mają wersje ze srebrną górą, stanęło na tym, że mają czarne.
    Pisze, że z obiektywem sprzeda mi za 1000.
    Jak za sprzęt używany, powystawowy, bez gwarancji (ich gwarancję niby 6 miesięcy pewnie można sobie w d. wsadzić) to chyba ciut za dużo?
    Ale NX 3300 ma odchylany ekran i tę skomplikowaną aplikację do wyzwalania zdalnego - co dla mnie na ulicy byłoby super.

Macie jakieś inne źródła NX 3300 w lepszym stanie? Może znacie kogoś, kto chce sprzedać? Na NX500 raczej się nie szarpnę, a NX1000 byłby fajny, gdyby nie brak odchylanego ekranu (spuszczony wzrok w dół ułatwia robienie streeta, nie płoszy się ludzi bo de facto nie patrzy się na nich bezpośrednio- coś jak przez kominek aparatów średnioformatowych).
    Ostatnio edytowane przez Śprotek ; 17-06-2017 o 20:52

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja dla znajomej polowałem miesiąc i trafiłem na praktycznie nówke NX300 z 16-50PZ za 890zł ale to był styczeń/luty, a wtedy więcej sprzętu w ogłoszeniach.

Domyślnie

Niby NX3300 jest nowszy...
    Chyba pozostanie mi polować. Bo po tym chyba czołg jeździł:

Facet handluje na Alle mydłem i powidłem, sprzedaje aparaty po 5K (Samsung NX1). Niby ma tylko jeden negatyw. ale widząc ten wyświetlacz jakoś cięzko mi uwierzyć, że aparat był tylko powystawowy....

Domyślnie

Z handlem niewiele pomogę. Szczególnie, że teraz tylko powystawowe albo używane. Czyli źródła mniej pewne. Nie zaglądam już nawet, żeby nie kusiło.

Dziś filmowałem sobie w 3D i ... Chyba gimbala muszę kupić. 45/1.8 3D w tym trybie af dość sporo kłopotów dziś miał. Brak stabilizacji przy filmowaniu jest odczuwalny. Sporo też elementów blisko siebie w różnych odległościach.
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Fajnie byłoby kupić jakiś od dziewczyny, która pstrykała sobie selfie na wakacjach i nie zniszczyła aparatu.

Powystawowy też powinien być w dobrym stanie, ale ten tutaj to chyba jakaś porażka, kto niby na tej wystawie tak mu zarysował ekran LCD ? Widać, że janusz wziął ze złomu i chce zarobić.

Cóż, pozostaje mi polowanie, jestem zdecydowany na NX 3300, ma rozbudowaną obsługę przez WiFi, a NX500 na ulicę za drogi.

Domyślnie

Jesteś pewien, że NX3300 ma tę rozbudowaną obsługę przez WiFi?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 305 z 371 PierwszyPierwszy ... 205255295303304305306307315355 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów