Close

Strona 227 z 371 PierwszyPierwszy ... 127177217225226227228229237277327 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 261 do 2 270 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Oszczędny w słowach
    Miasto
    B.R.O.M.B.E.R.G.

Domyślnie

Dla jednych ciekawe, dla innych bardzo słabe, jak to w życiu Natomiast zauważyłem że podziękowanie dla Valdka_Tychy za linka, wyszły mi jakoś niefortunnie. Polska język trudna język, więc jeszcze raz (bo edycję poprzedniego posta wcięło); dzięki Valdku za linka, okazał się bardzo pomocny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacu$ Zobacz posta
    Dla jednych ciekawe, dla innych bardzo słabe, jak to w życiu Natomiast zauważyłem że podziękowanie dla Valdka_Tychy za linka, wyszły mi jakoś niefortunnie. Polska język trudna język, więc jeszcze raz (bo edycję poprzedniego posta wcięło); dzięki Valdku za linka, okazał się bardzo pomocny.
    nie za ma co
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Oszczędny w słowach
    Miasto
    B.R.O.M.B.E.R.G.

Domyślnie

^^ szczerze mówiąc jest za co. Twoje zdrowie.

Samsung NX300 + Sams 10/3.5 <fiszaj>

Domyślnie

Panowie, pytanie mam. Przewinął się w tym wątku kilka razy motyw przejściówki Nikon->NX. To że się da, to wiem. A jakie są efekty? Zastanawiam się nad kupnem takiej przejściówki, żeby do mojego nx300 podpinać czasem N70-300. Wiem, ergonomia leży i kwiczy, ale nie zamierzam focić dzikiej zwierzyny, raczej zwykle będzie czas. A zawsze to prawie kilo mniej, żeby nie nosić dodatkowego body. Także jak ktoś ma doświadczenia w tym temacie, proszę o opinie. Druga sprawa to przejściówka ale z m42. Też tak macie, że wystarczy delikatnie przesunąć, nawet niechcący obiektyw wraz z adapterem i body nie widzi obiektywu?
    NX300 +18-55, J200/4, N70-300/4,5-5,6, H58/2,

Domyślnie

Niektóre adaptery m42 są nieprecyzyjnie wykonane i są problemy. Miałem kiedyś adapter za prawie 80 zł i był ten problem, ale potem kupiłem chińczyka (ten z aluminium w środku i kluczykiem) za połowę ceny i okazało się, że jest niezawodny. Precyzja wykonania taka, że palce lizać.

Domyślnie

Kupując pierścień do obiektywów Nikona warto szukać takiego z pierścieniem do regulacji przysłony. Jest on absolutnie niezbędny jeśli chce się korzystać z obiektywów typu G, które nie mają własnego pierścienia przysłon. Jeśli adapter nie ma takiego pierścienia do otwierania przysłony, obiektyw jest zawsze domknięty do najmniejszego otworu (16-22-32, zależnie od modelu), i nie ma prostego sposobu, żeby otworzyć przysłonę.
    Nawet jeśli obiektyw ma własny pierścień przysłon, warto mieć adapter z pierścieniem, bo wtedy można łatwo przysłonę szybko otwierać i domykać do ustawionej wcześniej wartości.
    Niestety, ostatnio takich pierścieni prawie nie ma na ebayu, a na Allegro nie ma ich chyba w ogóle. Trzeba szukać.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Wiecie co? Totalna degrengolada! Pojechałem sobie na parę dni na wycieczkę z przyjaciółmi. Wziąłem torbę Samsungów NXów i kompakt Samsunga z zoomem 21x. NXów nie wyciągnąłem nawet z torby, nie wiem, po cholerę ją targałem. Wszystkie zdjęcia zrobiłem kompaktem i dość badziewnym głaskofonem.

Domyślnie

no to lipa bo ja zakochany jestem w NX1 + 16-50S + 10mm. do tego stopnia, ze idac na weselicho jako gosc biore tylko ten zestaw a D810 z obiektywami zostaje w domu. Odepne tylko gripa od NX1 zeby bylo porecznej i jechane. Oprocz zdjec cudownej jakosci filmy 4K lub FHD 120fps na zhakowanym sofcie. Po weekendzie wrzuce cos pogladowego do watku.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Lipa, lipa. Ochota mi zupełnie przeszła. Wziąłem NX300 z PZ16-50, NX30 z 50-200 i NX2000 z fishem 10, do tego 16 i 30 i lampę 42 - i kiszka, nawet nie chciało mi się tego wyciągnąć z torby. A torba stosunkowo mała, lekka, nawet z tym wszystkim i zapasowymi akumulatorami, soczewkami makro, itp. Wcale nie było trudno to nosić, ale nie chciało mi się już wyciągać.

Domyślnie

kleska urodzaju. za duzo wziales po prostu.
    ja jak bede mial chwile jesienia to mam jeszcze do potestowania 85mm w domowym studiu i chce zobaczyc jak dziala 45mm z pierscieniami (tyle, ze pierscieni nie mam). tu pewnie jakies grzyby pofoce.
    przeszla mi natomiast ochota uzywania 30mm bo jakos sie odzwyczailem do jej sposobu ustawiania ostrosci.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Strona 227 z 371 PierwszyPierwszy ... 127177217225226227228229237277327 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów