Close

Strona 224 z 370 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał M Zobacz posta
    6 stron bez fotek, jak to tak panowie.
    bo pogoda pod zdechłym azorem jest.
    Wybrałem się dzisiaj na Szyndzielnię,całą drogę tachałem aparat po to żeby zrobić 1 (jedno) zdjęcie bo albo padało albo po wejściu trochę wyżej całą drogę szedłem w chmurze gęstej tak,że było max na 10 metrów widać.Potem pod wpływem wilgoci (chyba) aparat zaczął mi się buntować.
    W sumie pstryknąłem trochę powyżej dolnej stacji kolejki wspomniane jedno zdjęcie.

nx20 iso 400 1/8 sek f:8 z ręki
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Pogoda nie jest usprawiedliwieniem Moim alibi jest chroniczny brak czasu
    Czas na wycieczkę w najbardziej ulewny dzień był... Kilka zdjęć się pstryknęło. Tego dnia tak padało w Trójmieście, że w Gdańsku tramwaje zalało do połowy. Myśmy wybrali się pociągiem do Kościerzyny. W drodze powrotnej pociąg się zepsuł. Dzieciaki były szczęśliwe i zadowolone.
    Podczas pstrykania, pokrętło wyboru trybów pracy trochę poszalało... Wspominaliśmy kiedyś o tym felerze, bodajże w NX300, zaś w moim NX1000 wystąpiło kilka razy. No i tym razem dało znać o sobie. Coś czuję, że styki są tam zbyt blisko siebie... Że trochę wilgoci im szkodzi.

Aparat: SAMSUNG
    Model: NX1000
    Przysłona: f/3.5
    Ogniskowa: 20.0mm
    Naświetlanie: 1/40s
    ISO: 1600
    Edit. Ze względu na obawy przed deszczem zabrałem NX1000 z 20-50, na którego @Puch24 co jakiś czas narzekał A ja ten obiektyw lubię mimo jego wad i ograniczeń.
    Ostatnio edytowane przez FelTom ; 18-07-2016 o 23:16
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    pokrętło wyboru trybów pracy trochę poszalało... Wspominaliśmy kiedyś o tym felerze, bodajże w NX300, zaś w moim NX1000 wystąpiło kilka razy. No i tym razem dało znać o sobie. Coś czuję, że styki są tam zbyt blisko siebie... Że trochę wilgoci im szkodzi.
    Coś musi być z tym pokrętłem we wszystkich samsungach.U mnie w moim nx20 czasami kiedy go włączę a jest ustawiony na A, na wyświetlaczu pokazują się opcje z trybu P dopiero przełączenie na inny tryb i powrót do A przywraca stan faktyczny,chyba wyślę aparat do serwisu.
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

6 stron bez fotek, jak to tak panowie.

No pięknie Panie Michale.
    Ja siem pakujem na wakacje.
    Pracowałem ciężko ostatnio i mam już dosyć - trzeba odpocząćoczywiście najlepiej z aparatem .
    Może będzie jakaś okazja na podobne klimaty poza pstrykami rodzinnymi oczywiście.
    Mo cóż, chwilowo się żegnam I życzę wszystkim udanych wakacji.

Domyślnie

A bo mi się fotografowanie zepsuło...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A bo mi się fotografowanie zepsuło...
    Ja mam taką zasadę - idę w teren to biorę aparat. Prawie zawszę się trafią ciekawe warunki. Jakbym miał iść tylko fotografować, to faktyczne ciężko byłoby się zmotywować z każdym razem.

Domyślnie

Ja mam taką zasadę - idę w teren to biorę aparat. Prawie zawszę się trafią ciekawe warunki. Jakbym miał iść tylko fotografować, to faktyczne ciężko byłoby się zmotywować z każdym razem.
    Masz rację Michał M - też tak robię. Tu akurat NX300 wygrywa z KAŻDĄ lustrzanką - jeśli nie przesadzimy ze szklarnią - wystarczy kieszeń (np w bojówkach). z racji tego że jednak czasem lubię pobawić się stałkami + lampą (całkiem sporawą uwzględniając gabaryty aparatu), wymyśliłem sobie rozwiązanie lepsze i wygodniejsze niż torba/plecak, mianowicie zakupiłem tzw nerkę w której akurat mieści mi się NX300, niemała lampa, dwie stałki, mini statywik (taki na elastycznych nogach, wiecie jaki) - ot taki zestaw który daje całkiem spore możliwości, a przy tym - zupełnie nie przeszkadza w spacerowaniu z malutkim dzieckiem.

A co do braku fotek - nadrobimy, nadrobimy
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Narzekam, narzekam, ale jest to optycznie dobry obiektyw. Gdy pojawił się wraz z NX100, dostał nagrodę EISA za najlepszy obiektyw do bezlusterkowców. Nie bez powodu. Ale to było parę lat temu.

Domyślnie

Oprócz Panasonica był to jedyny niewielkich rozmiarów kit.
    Te wady, które wszyscy znamy, dla mnie są tak... niewielkie... że lubię ten obiektyw mimo wszystko. Jest tak niedrogi, że w razie czego można dokupić inny. No nie mogę się go po prostu nachwalić.
    Dziękuję oczywiście za informację o nagrodzie, którą zdobył. Dobrze, że masz taką wiedzę.
    Pozdrawiam
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

PeZet 16-50 jest od niego mniejszy i pod każdym względem bardziej zaawansowany technicznie. No, ale jest o parę lat młodszy.
    O nagrodzie EISA napisałem, bo skoro ją dostał, to chyba za coś, prawda?
    Nigdy nie pisałem, że to zły obiektyw, ale nieszczególnie mi odpowiada od strony technicznej. Z jakiegoś powodu nie bardzo go lubię, choć przez jakiś czas fotografowałem nim, gdy nie miałem innego.

Strona 224 z 370 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów