Close

Strona 222 z 371 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 211 do 2 220 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

A nie możesz po cichu podmienić NX20 na NX30? Przecież są tak podobne, nikt się nie pozna... Albo wywal NX5, bo i tak nie masz do niego pasującego obiektywu. (wg w/w zasady)
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A nie możesz po cichu podmienić NX20 na NX30? Przecież są tak podobne, nikt się nie pozna... Albo wywal NX5, bo i tak nie masz do niego pasującego obiektywu. (wg w/w zasady)
    nx5 leży w torbie nieużywany bo nie mam co z nim zrobić tyle że akumulator z niego pasuje do 20-tki
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

A ja postanowiłem nie pozbywać się NX20 - jest trochę uszkodzony (poszła korekcja dioptryczna wizjera), więc trudno go sprzedać za sensowną kwotę, a używam go jako "skanera" do slajdów i negatywów, więc pewnie w tej roli dokona żywota. Muszę znaleźć inny sposób retrofinansowania zakupu NX30. Mam np. nadmiarowe 18-55 III, jakby ktoś coś.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    A ja postanowiłem nie pozbywać się NX20 - jest trochę uszkodzony (poszła korekcja dioptryczna wizjera), więc trudno go sprzedać za sensowną kwotę, a używam go jako "skanera" do slajdów i negatywów, więc pewnie w tej roli dokona żywota. Muszę znaleźć inny sposób retrofinansowania zakupu NX30. Mam np. nadmiarowe 18-55 III, jakby ktoś coś.
    Hehe Puch24, nadmiarowe 18-55 ma każdy kto zakupił 30mm chociażby jak dokupiłem 16mm (a teraz czekam na $ żeby uzupełnić szklarnie o 45mm) to jakoś tak nie po drodze mi z kitem... Niby zoom w nogach dokuczliwy czasem, ale mimo wszystko mniej dokuczliwy niż kit
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    dokładnie tak jest.Chodzi mi nx30 po głowie ale na dzień dzisiejszy gdybym kupił kolejny aparat zona z domu by mnie wywaliła
    .
    Nie bój nic jak tylko będzie napis Samsung na korpusie to się nie pozna - moja się nie poznała
    To samo ze smartfonem pomimo tego ż eczarny zamieniłem na grafitowy (czarną osłonę założyłem ale i tak tu i tam widać grafitowy kolor))
    Za to plamkę na koszulce widzi natychmiast....

Domyślnie

A dlaczego? To skądinąd naprawdę dobry obiektyw! Jest niezły optycznie i mechanicznie, podobno lepszy od podobnego Sony i od większości lustrzankowych odpowiedników. Mało który z nich ma np. OIS oraz wewnętrzne ogniskowanie z cichym silnikiem i nieruchomą oprawą przedniej soczewki, a optycznie trudno się go czepiać.
    Gdy kupiłem NX100 z kitowym 20-50, który mnie nie zachwycił, polowałem na Allegro właśnie na 18-55...

Domyślnie

Puch24, nie mówię o nim złego słowa. Gdyby był zły - prawdopodobnie nie kupowałbym innych - wiesz, nie byłoby wtedy u mnie takiego zainteresowania co jeszcze moja, nomen omen, puszka potrafi.

Masz rację - biorąc pod uwagę własne doświadczenia z nim, a także recenzje na polskich i zagranicznych portalach foto - 18-55 OIS III to naprawdę jeden z ciekawszych kitów na rynku (wciąż), przyłożyli się do niego i pokazali że można z tak oklepanego szkła coś tam jeszcze wydusić.

Rzecz w tym - i tego moja wypowiedź dotyczyła - że siłą rzeczy, jako obiektyw kompromisowy "nie ma startu" do jasnych stałek, wiem, to banał W każdym razie - przez właśnie taki banał (i tu chyba nie jestem odosobniony) zmieniam obiektywy zasadniczo tylko z jednej stałki na drugą, w zależności od okoliczności. Kiedyś chciałem dawać szansę 18-55, ale... cóż, jakoś się nie mogłem przemóc Leży na półce, czeka na... w sumie nie wiem na co, bo sprzedać go raczej nie da rady, więc niech sobie będzie tak awaryjnie
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

No, a mnie się tych 18-55 nagromadziło trochę za dużo... W sumie z różnymi aparatami i oddzielnie miałem ich już 6 (!) sztuk w czterech wersjach. Jednego mogę się spokojnie pozbyć. Szczególnie, że jako podstawowego zooma chętniej teraz używam PZ16-50, który jest mniejszy i wygodniejszy, bardziej uniwersalny, i szerszy.

Domyślnie

Ja lubię duże otowory przysłony przynajmneij dopóki nie dorobię sie FF, dlatego mój kit też sobie leży.
    Swoją dogą jego światło jest dobre ale na FF na APS_C powinien być jaśniejszy z urzędu a jeszcze jaśniejsze powinni dawać do micro 4/3.
    Widzimy taki paradoks, że jaka by matryca nie byłą to wszystkie kity F5,6 (w tele) nawet Nikon 1.
    Jedyne Fuji dało ciut jaśniejszeog kiciaka.

Domyślnie

No niestety, zwiększenie jasności skutkuje zwiększeniem rozmiarów, które przestają pasować do niewielkich bezlusterkowców. Zobacz, jak wygląda Samsung S 2,0-2,8/16-50.

Strona 222 z 371 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów