Problem w tym, że każde dzieło macGyver'a wybucha... To na szczęście nie wygląda, jakby miało taki zamiar. Słodowy natomiast estetykę miał z epoki komunizmu - tu jest dużo lepiej.
Dzięki za informacje. Jeszcze raz gratulacje.
Szukaj
Problem w tym, że każde dzieło macGyver'a wybucha... To na szczęście nie wygląda, jakby miało taki zamiar. Słodowy natomiast estetykę miał z epoki komunizmu - tu jest dużo lepiej.
Dzięki za informacje. Jeszcze raz gratulacje.
Film super - nawet duch kamerzysty się załapał
To jest istota sprawy nie wydać za wiel a zrobić coś fajnego satysfakcj awiększa.
A ja po prostu w wolnej weekendowej chwili błysnąłem flashem na te produkty i odbiłem światło od papieru co wystarczyło aby uzyskać pożądany efekt.
Nie mam czasu na zbyt długie przygotowania a tym bardziej inwestycje w studio do fotografii produktowej.
Niemniej fotka spodobała się no i cóż na jutro musi być reszta więc mam zajęty wieczór muszę nieco poprawić "stanowisko"
Puchu kuiłeś w końcu NX30? Ja tęz uważam że to świetny sprzęcik gdyby tylko jeszcze miał wizjer taki duży jak np. Panasonic FZ1000
Gdyby NX30 miał następcę z tym samym kształtem i funkcjami ale właśnie z tak dużym wizjerem , matrycą i AF wg NX1 to nie potrzebuję nic lepszego.
Tak na marginesie powiem Wam że z uwagi na zbliżające się wakacje zauroczył mnie ten bridge Pana słonika 25-400 - z tak szybkim AF i tak dużym wizjerem a do tego 4k to jest coś dla mnie.
No ale poczekam może będzie następca z 24-600 jak Sony RX10-3 tylko tańszy.
Tak czy inaczej chętniej wybrałbym FZ1000 niż 18-200 na którego w tej sytuacji przeszła mi ochota.
Tak, kupiłem używany NX30 (wbrew $, więc będę musiał to "retrofinansować"), ale jestem zadowolony. Jakość zdjęć w sumie taka sama, jak z innych samsungowych 20 MPix, ale komfort obsługi nieporównywalnie lepszy, podobnie jak i funkcje. Tak powinien być skonstruowany i wyposażony każdy aparat. Samsung sięgnął tu prawie zenitu. W zasadzie od strony obsługowej brakuje niewiele do tego, co można znaleźć w dobrych lustrzankach (np. Nikon D7000). Mogę sobie tylko wyobrażać, jak to wygląda w przypadku NX1. Wizjer mógłby być lepszy, ale obleci taki, jaki jest. We wcześniejszych i niższych modelach Samsungów NX ciągle mi jednak czegoś tam brakowało, mniej czy bardziej.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Teraz sobie pomyślcie jakby samsung nie uciekł z rynku, jakieś NX50 albo NX2 to nawet nie wspominam.
To prawda. Samsung zaczynał jako firma bez wielkich tradycji foto i stopniowo kolejne modele były coraz lepsze. Żal.
Ale na razie nie zamierzam uciekać z tonącego okrętu.![]()
Kiedy robię zdjecia na koncertach to często muszę wyciągać łapę w góre i kadrować na przekręconym amoledzie wtedy myśle że w życiu z żadną lustrzanką nie byłoby mi tak wygodnie pracować jak NX30 stką.
Wczoraj np. przy pstrykaniu ze statywu bardzo wygodna sprawą było obrócenie wizjera do gory.
Trzyma się idealnie jest lekki AF daje radę matryca w sumie też i nie widzę nic lepszego w tej cenie a nawet 2x wyższej. Jak to mówili w reklamie? "Skoro nie widać różnicy to po co przepłącać?"
Muszę jeszcze rozkminić to wi-fi i auto backup, żeby karty SD nie wyciągać. Jakoś zacofany jestem w tych kwestiach.
Ktos z tego korzysta?
Część funkcji wi-fi tak, ale Auto Backupu nie rozkminiłem, nie chce działać. Nie wiem, co robię źle.
Działanie wifi i przenoszenie zdjęć z karty na kompa działa świetnie, na kompie ma być soft samsunga, a w aparacie wpisane dane do wifi, potem klik i leci na kompa wszystko, wygodne i jak widać nie do opanowania dla nikona nawet w aparatach za ponad 10 tysiaków![]()
Skontaktuj się z nami