Close

Strona 216 z 371 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 151 do 2 160 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

Bardzo fajny ten kwiat.

Domyślnie

Mlecz też fajny. Bardzo lubię zielenie, więc mogę trochę być nieobiektywny.

Po Waldka kwiatach , uraczonych bokehem Pentacona... Ciężko wrzucić coś równie pięknego. No chyba, żeby komuś z nas Trioplan się trafił...

Ps też mam tego Pentacona
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

ksh
    Gość

Domyślnie

Minolta 1.4/50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    Mlecz też fajny. Bardzo lubię zielenie, więc mogę trochę być nieobiektywny.

Po Waldka kwiatach , uraczonych bokehem Pentacona... Ciężko wrzucić coś równie pięknego. No chyba, żeby komuś z nas Trioplan się trafił...

A dziękuję urosłem właśnie ja zupełny amator, dopiero się uczę, gdzie mi tam do Waldka, ale dzięki za miłe słowo
    Postaram się jutro coś ustrzelić

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Minolta 1.4/50

Rewelacja koesh, bardzo klimatycznie, nawet można by to kojarzyć tak hmmm ciepłozłotojesiennie
    ---
    Sprzętowy heretyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yugolex Zobacz posta
    gdzie mi tam do Waldka,
    Po Waldka kwiatach , uraczonych bokehem Pentacona... Ciężko wrzucić coś równie pięknego.
    aż sam z siebie jestem dumny.

bardzo zacna ta minolta

propos pentacona,sam jestem zaskoczony jego jakością.Szkiełko leżało sobie w w kartonie w piwnicy z klamorami z dawnych lat i zupełnie przez przypadek wygrzebałem go z zapomnienia
    ale nawet nie przypuszczałem,że do czegoś jeszcze się nada,w sumie dla próby podpiąłem go do korpusu.Często nawet przypinam go na wycieczki dla fotografowania pejzaży czy rodziny,fajna zabawa.

tym samym pentaconem - moja ukochana wnusia

Ostatnio edytowane przez Valdek_Tychy ; 19-06-2016 o 09:50 Powód: dodanie zdjęcia
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Minolta 1.4/50

Też bardzo mi się podoba. Choć ten drugi plan bardzo jasny i odciąga mocniej uwagę od pierwszego planu, niż w większości bokehowych zdjęć.

Waldek - gratuluję ponownego odkrycia obiektywu. Wnuczka bardzo ładna, sprzęt jest... Nic tylko korzystać, zanim dorośnie i przestanie już tak chętnie pozować.

Pentacona kupiłem po przejrzeniu wątku "Manualne szkła z odjechanym bokeh". Trioplan jest jeszcze bardziej fantastyczny... Szkoda, że cena także
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

A ja z dzisiaj mam coś takiego:

NX300, 30mm f/2.0, ISO 100, 1/200s + drobna korekcja kontrastu

Co myślicie?
    ---
    Sprzętowy heretyk

ksh
    Gość

Domyślnie

Ma parcie na szkło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yugolex Zobacz posta
    A ja z dzisiaj mam coś takiego:

NX300, 30mm f/2.0, ISO 100, 1/200s + drobna korekcja kontrastu

Co myślicie?
    Uwielbiam zieleń, szczególnie jako tło. Także portrety w cieniu zieleni. Problematyczny wówczas jest balans bieli, oraz zielonkawy zafarb, który niestety dał się tu we znaki. Na dziecku tak nie, ale na mamie już niestety tak. Przynajmniej tak mi się wydaje. To, że ewentualnie to zauważyłem , nie oznacza, że bym tego uniknął, lub zrobił lepiej. Kolorystyka tła - drugiego planu , rzecz jasna się podoba. Światło fajne. Szczególnie we włosach u mamy.
    Szkoda niefortunnego cięcia rączki dziecka, jeszcze w łokciu. U góry troszkę więcej miejsca by się przydało.
    Wracając do zielonkawego zafarbu. Światło na fotografowane osoby padało przez liście? Jak blisko od fotografowanych osób się one znajdowały? Podejrzewam, że blisko, stąd pewnie ten zafarb. Portrety w otoczeniu zieleni, to jednak trudny temat, łatwy może się tylko wydawać.

Mimo wszystkich moich przemyśleń - zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze. Pozytywne. Światło i kolorystyka przyjemne. Zachęcam do kolejnych zdjęć. Jest kogo fotografować!!

Jeśli to Twoi najbliżsi - gratuluję!
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    dzięki za uznanie
    Uwielbiam zieleń, szczególnie jako tło. Także portrety w cieniu zieleni. Problematyczny wówczas jest balans bieli, oraz zielonkawy zafarb, który niestety dał się tu we znaki. Na dziecku tak nie, ale na mamie już niestety tak. Przynajmniej tak mi się wydaje. To, że ewentualnie to zauważyłem , nie oznacza, że bym tego uniknął, lub zrobił lepiej. Kolorystyka tła - drugiego planu , rzecz jasna się podoba. Światło fajne. Szczególnie we włosach u mamy.
    Szkoda niefortunnego cięcia rączki dziecka, jeszcze w łokciu. U góry troszkę więcej miejsca by się przydało.
    Wracając do zielonkawego zafarbu. Światło na fotografowane osoby padało przez liście? Jak blisko od fotografowanych osób się one znajdowały? Podejrzewam, że blisko, stąd pewnie ten zafarb. Portrety w otoczeniu zieleni, to jednak trudny temat, łatwy może się tylko wydawać.

Mimo wszystkich moich przemyśleń - zdjęcie bardzo przyjemne w odbiorze. Pozytywne. Światło i kolorystyka przyjemne. Zachęcam do kolejnych zdjęć. Jest kogo fotografować!!

Jeśli to Twoi najbliżsi - gratuluję!
    Właśnie o taką krytykę mi chodziło, dzięki serdeczne
    Na zdjęciu owszem, moi najbliższi, stąd też mój nieobiektywny jego odbiór.
    W sprawie zazielenienia - spodziewałem się go niestety, ale maluszek nie pozwolił nam poczekać jeszcze jakieś 30 min żeby Słońce zeszło niżej i przestało przedzierać się przed liście znajdujące się nad nami, nieco po prawej - były stosunkowo wysoko, dlatego dotknęły w znacznie większym stopniu małżonki niż malucha.
    Wracając do zaburzonego obiektywizmu - zupełnie na przykład nie zwróciłem uwagi na cięcie rączki, dzięki za uwagę, jak również za tą z miejscem nad głową - zapamiętam
    No ale jak na pierwsze kroki to chyba tragedii nie ma więc dzięki za konstruktywną, motywującą krytykę
    ---
    Sprzętowy heretyk

Strona 216 z 371 PierwszyPierwszy ... 116166206214215216217218226266316 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów