Witam, mam na imię Paweł i jestem tu nowy. Mam do Was kilka pytań odnośnie możliwości zakupu jaką mam. Nikon D300 + Nikon AF 28-85mm f/3.5-4.5. Chcę skupić się na portretach plus wiadomo jakieś imprezy rodzinne, spacery, może jakieś zwierzaki jak się uda. Zestaw mogę kupić od znajomego fotografa półprofesjonalisty za 2500 zł. A teraz pytania:
1) Czy taki zestaw dla "świeżaka" nie jest zbyt wymagający? (Znajomy pomoże mi w trudnych początkach, jest niezły, ale wiadomo i tak szybko trzeba się usamodzielnić a wiem, że body ma duże możliwości, ale samo dobrej fotki nie zrobi...
2) Jeżeli taki zestaw jest wg Was zbyt wymagający polećcie mi coś tak do 2500 do portretów, bez super macro i innych bajerów
3) Wiadomo, że ten sprzęt nie jest nowy (3,5 roku, kumpel 1 właściciel "nie palący" dbał o niego, przebieg ok 32 000 fotek - czy nie lepiej kupić jakiś nowszy (noowy) aparat w tej cenie ?
4) Czy to połączenie body + obiektyw da przyzwoitą jakość fotek, (Z czasem pewnie zainwestuję w lepszy słoiczek )
Wydaje mi się, że cena nie jest wygórowana, ale wolałbym usłyszeć Wasze opinie. Proszę Was o pomoc. Osobom chcącym nakierować zagubioną owieczkę dziękuję, a hodowcom świnek, chcącym wylać na mnie pomyje odrazam tracić arsenał, mam gumowe palto i hamstwo po mnie spływa. POZDRAWIAM PASJONATÓW
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami