Szukaj
Jest bardzo poprawnie. Ładnie wyostrzone i skontrastowane pierwsze 2 zdjęcia. Brakuje mi tej jakości na 3 i 4 .
5-ka natomiast to jest mz świetny kierunek na odejście od stricte dokumentalnego charakteru wnętrz, na rzecz bardziej kreatywnej fotografii architektury.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Bardzo dobry zestaw, niezwykle interesujące miejsce pokazane czysto, prosto i z bdb konwersją. Największe wrażenie robi na mnie jedynka i piątka.
Świetne! Lubię B&W.
Jedynka dla mnie najlepsza: równo, symetrycznie, odbicia też. Konrast, płótony, refleksy, super.
Na pozostałych również bardzo dobrze pokazana perspektywa, widać głębię budowli i jej wielkość. Trójka ciut "zwichrowana", ale to już chyba wina samego kącika, bo ogólnie pion jest
Nie wiem tylko, czy nie za mocno okna biją na 1 i 2 i czy to dobry efekt.
Edit: P.S. Poproszę o ustawienia sprzętu przy numerach 1 i 5, bo różne EXIF-wyciągaczki nic mi nie chcą powiedzieć![]()
Ostatnio edytowane przez Sławol ; 23-04-2013 o 15:29 Powód: P.S.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
Tak, zgadza się 3 i 4 są innej jakości, to zdjęcia z innej katedry, w odmiennych warunkach, więc efekt jak widać.
Dzięki!
Dziękuję bardzo.
Na trójce wszystko jest pokrzywione, strasznie koślawy ten kąt jest, ale przez to większe wyzwanie (fota z dwóch pionów złożona).
Słuszna uwaga z oknami, naświetlałem też z krótszym czasem ale niewystarczająco niestety...
O wiele lepiej prezentowałyby się tam widoczne witraże, tak, że to do poprawki z pewnością.
Parametry:
na jedynce: ISO200, f8, 1.3sek.
na piątce: ISO100, f8, 1/13sek.
Dziękuję Wam za komentarze i pozdrawiam! =]
Moje miasto i katedra przez 7 latJedynka jest dla mnie BOMBA!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Bardzo dobre zdjęcia. Starannie kadrowane, z pomysłem na pokazanie wnętrz. Rzeczywiście, za szeroko w zakresie tonalnym, jednak można uznać to za część "koncepcji", tzn. nie przeszkadza w odbiorze. Najbardziej mi podchodzą 4, 1 i 5.
- Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
- Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...
Dziękuję za podanie parametrów![]()
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
jakim obiektywem robione są te zdjęcia?
Skontaktuj się z nami