Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Katedra...

Domyślnie Katedra...

Zapraszam na moje pierwsze odsłony w tej kategorii.
    Chętnie wysłucham Waszych opinii.

1.

2.

3.

4.

5.

Pozdrawiam odwiedzających =]

Domyślnie

Jest bardzo poprawnie. Ładnie wyostrzone i skontrastowane pierwsze 2 zdjęcia. Brakuje mi tej jakości na 3 i 4 .

5-ka natomiast to jest mz świetny kierunek na odejście od stricte dokumentalnego charakteru wnętrz, na rzecz bardziej kreatywnej fotografii architektury.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Bardzo dobry zestaw, niezwykle interesujące miejsce pokazane czysto, prosto i z bdb konwersją. Największe wrażenie robi na mnie jedynka i piątka.

Domyślnie

Świetne! Lubię B&W.

Jedynka dla mnie najlepsza: równo, symetrycznie, odbicia też. Konrast, płótony, refleksy, super.

Na pozostałych również bardzo dobrze pokazana perspektywa, widać głębię budowli i jej wielkość. Trójka ciut "zwichrowana", ale to już chyba wina samego kącika, bo ogólnie pion jest

Nie wiem tylko, czy nie za mocno okna biją na 1 i 2 i czy to dobry efekt.

Edit: P.S. Poproszę o ustawienia sprzętu przy numerach 1 i 5, bo różne EXIF-wyciągaczki nic mi nie chcą powiedzieć
    Ostatnio edytowane przez Sławol ; 23-04-2013 o 15:29 Powód: P.S.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Jest bardzo poprawnie. Ładnie wyostrzone i skontrastowane pierwsze 2 zdjęcia. Brakuje mi tej jakości na 3 i 4 .
    5-ka natomiast to jest mz świetny kierunek na odejście od stricte dokumentalnego charakteru wnętrz, na rzecz bardziej kreatywnej fotografii architektury.
    Tak, zgadza się 3 i 4 są innej jakości, to zdjęcia z innej katedry, w odmiennych warunkach, więc efekt jak widać.
    Dzięki!

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Bardzo dobry zestaw, niezwykle interesujące miejsce pokazane czysto, prosto i z bdb konwersją. Największe wrażenie robi na mnie jedynka i piątka.
    Dziękuję bardzo.

Cytat Zamieszczone przez Sławol Zobacz posta
    Świetne! Lubię B&W.
    Jedynka dla mnie najlepsza: równo, symetrycznie, odbicia też. Konrast, płótony, refleksy, super.
    Na pozostałych również bardzo dobrze pokazana perspektywa, widać głębię budowli i jej wielkość. Trójka ciut "zwichrowana", ale to już chyba wina samego kącika, bo ogólnie pion jest
    Nie wiem tylko, czy nie za mocno okna biją na 1 i 2 i czy to dobry efekt.
    Edit: P.S. Poproszę o ustawienia sprzętu przy numerach 1 i 5, bo różne EXIF-wyciągaczki nic mi nie chcą powiedzieć
    Na trójce wszystko jest pokrzywione, strasznie koślawy ten kąt jest, ale przez to większe wyzwanie (fota z dwóch pionów złożona).
    Słuszna uwaga z oknami, naświetlałem też z krótszym czasem ale niewystarczająco niestety...
    O wiele lepiej prezentowałyby się tam widoczne witraże, tak, że to do poprawki z pewnością.
    Parametry:
    na jedynce: ISO200, f8, 1.3sek.
    na piątce: ISO100, f8, 1/13sek.

Dziękuję Wam za komentarze i pozdrawiam! =]

Domyślnie

Moje miasto i katedra przez 7 lat Jedynka jest dla mnie BOMBA!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia. Starannie kadrowane, z pomysłem na pokazanie wnętrz. Rzeczywiście, za szeroko w zakresie tonalnym, jednak można uznać to za część "koncepcji", tzn. nie przeszkadza w odbiorze. Najbardziej mi podchodzą 4, 1 i 5.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Dziękuję za podanie parametrów
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Jak dla mnie najlepszy kadr na 1. 2 byłoby fajne ale wydaje mi się za mocno obrobione (za duże kontrasty na kolumnach i sklepieniu); na 5 świetnie złapane światło.

Domyślnie

jakim obiektywem robione są te zdjęcia?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów