Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Domyślnie NIKON D70 vS D70s

Tak jak w temacie... czym się tak naprawde roznia? wiem ze większy LCD o 0,2 , czarny spust ..... ale przecież takie zmiany niemaja sensu!

i tu stawiam pytanie czy warto jest wydać np z 300zl wiecej dla modelu "s" ? (biorąc pod uwage że jeszcze przedemną kupno jakiej torby,karty,uV, no i jakiegos obiektywu...)

Domyślnie

Niby jeszcze ma lepszą baterie oraz gorszy soft
    Nikon

Domyślnie

jak Ci nie zależy na wejściu na wężyk to nie ma sensu. ze zmiany to tak naoprawdę jedynie 2'' ekran jest istotny poza tym bez rewelacji
    D300|D70s|Coolpix S10|T 70-210/2.8 LD|T 17-50/2.8 XR Di|N 50/1,8 |N 24-120VR|N 70-300VR|N 80-400VR|S 170-500|TC 1,5xKenko|pierścienie pośrednie Kenko| SB800|statyw 190PRO+486RC2

Domyślnie

jak kupowalem niedawno to ogladalem i jeden i drugi. moim zdaniem dla ciutke wiekszego lcd i dla nieco wiekszej szybkosci (choc mozna dyskutowac) i baterii EN-EL3a (ktora podobno ma robic okolo 2,5k fotek bez doladowywania hihi nie ma sensu doplacac do d70s

pzdr
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

to dobrze bo własnie takiego zamowiłem.... ufff

tylko jak raz rozmawialem z jakimś tipem na allegro to mi powiedział ze jest nowsza elektronika hmm i to mnie zaciekawiło

a teraz tak na marginesie jaki plan miał nikon wprowadzając wersje "S" ?? (w sklepach wciskają gadke że to nastepca D70.)

Domyślnie

Aparat D70s to ewolucyjne rozwinięcie wielokrotnie nagradzanej lustrzanki D70. Ten równie przyjazny dla użytkownika aparat dziedziczy po modelu D70 jakość obrazu, doskonałą wydajność oraz oferuje udoskonalenia, które jeszcze bardziej sprzyjają fotografom w swobodnym rejestrowaniu cennych chwil, kiedykolwiek się one zdarzają. (www.nikon.pl)

--moim zdaniem nastepca to to nie jest.to raczej watpliwy lifting d70(bo wiekszy lcd) i proba zdzierania kasy z nowych klientow

pzdr

Domyślnie

dziekuje za szybką odpowiedz.... i rozwianie moich wątpliwości

Domyślnie

owocnego fotografowawania

pozdrowienia z krosna

Michal

Oszczędny w słowach Awatar Dasia
    Miasto
    Londyn/Zabrze

Domyślnie

Heh, a jak się kupiło D70s taniej niż D70? To się dalej nie opłaca? Pojecia nie mam jak kształtują się ceny w Polsce, ale w Anglii różnica pomiędzy D70 a D70s to 30Ł. Czyli jakby -> żadna. Z tą rożnica, że trudno już gdziekolwiek znaleźć w sklepie D70, może się gdzieś ostał w jakimś Jessops'ie, generalnie nowości wypychaja starsze modele i to dotyczy wszystkiego.
    When you'll learn to love hell, you'll be in heaven.

D300 -> dostalam na Walentynki!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofisko
    jak Ci nie zależy na wejściu na wężyk to nie ma sensu. ze zmiany to tak naoprawdę jedynie 2'' ekran jest istotny poza tym bez rewelacji
    Wbudowana lampa w D70s pokrywa pelny obszar od ogniskowej 18mm, a w D70 od 20mm. Jak zrobisz fotke np. kitowym 18-70 DX przy 18mm, to bedziesz mial ciemne plamy z lewej strony.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów