W dobie plenerów tematycznych, warsztatowych, modelkowych, studyjnych i zagranicznych (wybaczcie jeśli coś pominąłem lub naddałem) lubelscy nikoniarze zapraszają na plener w Lublinie! z jednodniowym wypadem w nieodległe okolice...
1. Termin: 27-30 czerwca 2013
2. Program pleneru
czwartek 27.06
zjazd i wieczór zapoznawczy
- kolacja, wstępnie planowana w jednej z knajp na lubelskiej Starówce
- spacer połączony z nocnym fotografowaniem Starego Miasta
piątek 28.06
wycieczka do Kazimierza Dolnego i Janowca - transport własny lub wynajmiemy busa
- przed południem przejście okolicznymi wąwozami
- po południu sesja z żywymi bohaterami przy lub na zamku w Janowcu
- gdzieś w trakcie przeprawa promem przez Wisłę, tam i z powrotem
- zachód słońca w Męćmierzu
sobota 29.06
- przed południem Starówka lubelska i okolice, wieża Trynitarska; plan alternatywny: lotnisko w Radawcu
- po południu wizyta w Skansenie; plan alternatywny: Ogród Botaniczny
niedziela 30.06
- Kirkut
- pożegnalna kawka
Program może podlegać pewnym modyfikacjom /zwłaszcza po konsultacjach z uczestnikami/ ale ideą przewodnią jest i pozostanie fotografowanie miejsc, wydarzeń i postaci dramatu![]()
3. Noclegi
Akademik Dom Studenta "Kronos" - poczyniona wstępna rezerwacja na 20 miejsc. Cena za nocleg w pokoju 3 os. 37,80, w pokju 2 os. 43,20; łazienka na dwa pokoje. Namiary tutaj. Nie chcą zaliczek ale wskazany własny kontakt w celu zabukowania konkretnego lokum - powołać się trzeba na "plener fotograficzny nikoniarzy" lub na mnie (Piotr Jaruga - dzień dobry)
4. Posiłki
Generalnie we własnym zakresie. Można korzystać z kuchni w akademiku lub żywić się np w barze jeden
6. Opłaty - płatne są: wejście na Wieżę Trynitarską, Ogród Botaniczny, przeprawa promem, wyprawa do Kazmierza Dolnego, itp. Wszystko płacicie na miejscu w przypadku korzystania z konkretnych punktów. Opłatę za nocleg, posiłki rozlicza każdy sam na miejscu.
6. Lista uczestników - będę ją aktualizował na bieżąco po każdorazowym zgłoszeniu tu w wątku lub do mnie na PM; tubylcy oznaczani na zielono.
7. Najważniejsze! plener odbędzie się przy każdej liczbie uczestników ale oczywiście miło będzie oglądać nie tylko nasze lubelskie mordy a więc: przybywajcie
Lista
1. Piotr Jaruga
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami