No więc w końcu po latach intensywnego używania PSE przyszedł czas na samego PS-a. Zainstalowałem, uruchomiłem i okazało się że nie ma żadnych problemów. Wziąłem dowolnie wybrany obrazek do obróbki i spoko. Jak ktoś zna już PSE to sam PS jest pestką. Oczywiście zamówiłem opaśną książkę "Photoshop CS2 Bible" aby się nauczyć wszystkiego co ma PS a czego nie miałem w PSE, bo nie ma sensu używać PS-a udając że dalej pracuję w PSE.
Zauważyłem jednak parę rzeczy na które nie mam odpowiedzi:
1. Po instalacji pojawiły się trzy programy: PS CS2, Image Ready oraz Bridge. Uruchomiłem IR i widzę dokładnie to samo co w CS2. Muszę się wczytać w instrukcje jaka jest różnica. Chyba że ktoś chce szybko tutaj rzucić odpowiedzią.
2. Nie ma Panorama Merge. W PSE używałem panoramy do sklejania różnych ujęć w celu robienia HDR-u. Teraz tego nie ma. Znowu będę musiał to jakoś znaleźć w podręcznikach, chyba że znowu ktoś szybką odpowiedź rzuci
3. Musiałem zaktywować produkt przez internet na numer seryjny. I od razu pojawiła się wątpliwość: czy to znaczy że nie będę mógł go używać wymiennie na dwóch komputerach? Czy można uaktywnić ten sam numer seryjny dwa razy: jeden na laptopie a drugi na dużym desktopie?

Dzięki