Witam,
Wczoraj miła pani zadzwoniła do mnie przed południem podając się za firmę partner z Rzeszowa, która pozyskuje dotacje dla firm (250tys). Po krótkiej rozmowie zaproponowała mi materiały promocyjne które wyśle na adres firmy, wspominała coś że materiały są płatne ale nie przypominam sobie iż mówiła konkretną kwotę. Bez zastanowienia zgodziłem się na to, powiedziała że zadzwoni do mnie centrala. Faktycznie po 2-3h zadzwonili i zweryfikowali jeszcze raz dane(Centrala Dotacji Unijnych) Powiedzieli że jak dostanę przesyłkę to mam otworzyć i nic nie wypełniać, skontaktuje się ze mną konsultant gdzie odda mi za tą paczkę i dostanę po jakimś czasie dotacje. Zorientowałem się iż jest to oszustwo ale było już trochę późno na reklamację.
Wczoraj przed 16 udało mi się do tej pani zadzwonić i powiedziałem, że z wszystkiego rezygnuję, i pytałem jaką firmę reprezentuje itd itd. Powiedziała że już jest godzina 16 i musi iść do domu i że zawracam jej teraz głowę takimi sprawami ale powiedziała dobrze i się rozłączyła
Dziś dzwoni kurier do drzwi, który ma dla mnie przesyłkę od Firmy Partner z Katowic!(podawała Rzeszów), za 250 zł Oczywiście nie odebrałem przesyłki.
Sprawdziłem tą firmę, niestety nigdzie o niej nic nie ma, podawane adresy www dotacji też były nieprawdziwe.'
Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Nie odebrałem przesyłki z firmy kurierskiej chyba UPS czy grozi mi za to coś?
Pani krzycząc na mnie przez telefon powiedziała że muszę to zapłacić inaczej zostanę obciążony kosztami wysyłki. Wiecie jak będzie faktycznie? czy należy mi się za to jakaś kara, bo niby zdeklarowałem się telefonicznie że wezmę te materiały promocyjne.
Wygląda mi to na oszustko, sama telefonistka z którą rozmawiałem, zaczęła się jąkać i przejęzyczać i faktycznie powiedziała że nie ma na ten rok już dotacji i coś zaczęła wymyślać.
Niestety aktualnie centrala ma wyłączony telefon (od wczoraj) i skrzynkę wiadomości zapchaną. Dzwonili z telefonu komórkowego.
Tutaj o innej takiej firmie która działa podobnie http://www.dodajoszusta.pl/historia/...kt-union.htmls Niestety przeczytałem to za późno...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami