Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Exclamation Dotacje UE - oszustwo?

Witam,

Wczoraj miła pani zadzwoniła do mnie przed południem podając się za firmę partner z Rzeszowa, która pozyskuje dotacje dla firm (250tys). Po krótkiej rozmowie zaproponowała mi materiały promocyjne które wyśle na adres firmy, wspominała coś że materiały są płatne ale nie przypominam sobie iż mówiła konkretną kwotę. Bez zastanowienia zgodziłem się na to, powiedziała że zadzwoni do mnie centrala. Faktycznie po 2-3h zadzwonili i zweryfikowali jeszcze raz dane(Centrala Dotacji Unijnych) Powiedzieli że jak dostanę przesyłkę to mam otworzyć i nic nie wypełniać, skontaktuje się ze mną konsultant gdzie odda mi za tą paczkę i dostanę po jakimś czasie dotacje. Zorientowałem się iż jest to oszustwo ale było już trochę późno na reklamację.

Wczoraj przed 16 udało mi się do tej pani zadzwonić i powiedziałem, że z wszystkiego rezygnuję, i pytałem jaką firmę reprezentuje itd itd. Powiedziała że już jest godzina 16 i musi iść do domu i że zawracam jej teraz głowę takimi sprawami ale powiedziała dobrze i się rozłączyła

Dziś dzwoni kurier do drzwi, który ma dla mnie przesyłkę od Firmy Partner z Katowic!(podawała Rzeszów), za 250 zł Oczywiście nie odebrałem przesyłki.

Sprawdziłem tą firmę, niestety nigdzie o niej nic nie ma, podawane adresy www dotacji też były nieprawdziwe.'

Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Nie odebrałem przesyłki z firmy kurierskiej chyba UPS czy grozi mi za to coś?

Pani krzycząc na mnie przez telefon powiedziała że muszę to zapłacić inaczej zostanę obciążony kosztami wysyłki. Wiecie jak będzie faktycznie? czy należy mi się za to jakaś kara, bo niby zdeklarowałem się telefonicznie że wezmę te materiały promocyjne.

Wygląda mi to na oszustko, sama telefonistka z którą rozmawiałem, zaczęła się jąkać i przejęzyczać i faktycznie powiedziała że nie ma na ten rok już dotacji i coś zaczęła wymyślać.

Niestety aktualnie centrala ma wyłączony telefon (od wczoraj) i skrzynkę wiadomości zapchaną. Dzwonili z telefonu komórkowego.
    Tutaj o innej takiej firmie która działa podobnie http://www.dodajoszusta.pl/historia/...kt-union.htmls Niestety przeczytałem to za późno...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 17-04-2013 o 18:02 Powód: pis. (Pani-> pani)
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Poczekaj aż wezwą Cię do zapłaty.
    Generalnie sprawa nie jest aż taka prosta, bo działasz jako przedsiębiorca, a nie konsument.

Domyślnie

Aktualnie firmę mam zawieszoną...

Domyślnie

no nie ma to jak zakupic sobie pakiet pewnie ogólnodostepnych kserówek za 250zł ...
    odbierz to i zapłać - niestety trza ponosić konsekwencje swoich niestety zupełnie nieprzemyślanych decyzji.

Firemki nie komentuje bo internet az pęka w szwach od opowieści o podobnych akcjach pokrewnych firm i naiwności ludzkiej.

Domyślnie

tyle tylko że tego nie odebrałem, zadzwoniłem do niej dzisiaj i powiedziałem co i jak, powiedziała że firma obciąży mnie kosztem wysyłki, jak to się teraz będzie przedstawiać?

Domyślnie

Mimo iż Stock ma racje: zamówiłeś - badź konsekwentny, to w tym przypadku poszedłbym w zaparte i nie odbierał przesyłki. W najgorszym przypadku obciążą Cię kosztami juriera, to i tak taniej wyjdzie.
    Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
    Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|

Domyślnie

Zamknij temat jak najszybciej i tak by było dobrze i na przyszłość nikt w tym pięknym kraju nikomu dotacji za friko nie dał. I pewnikiem to się nie zmieni. Zapłac za kuriera kilka dyszek i gra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Me_how Zobacz posta
    Mimo iż Stock ma racje: zamówiłeś - badź konsekwentny, to w tym przypadku poszedłbym w zaparte i nie odbierał przesyłki. W najgorszym przypadku obciążą Cię kosztami juriera, to i tak taniej wyjdzie.
    Rozumiem, a jak to się będzie objawiało? kurier przyjedzie jeszcze raz z magiczną przesyłką czy dostanę teraz jakiś list że mam do zapłacenia za kuriera? jak to wygląda? zawsze odbierałem przesyłki dlatego nie wiem co i jak.

Domyślnie

Za 250zł możesz być wpisany na listę dłużników, a po kasę zgłosi się komornik. Zamówienie materiałów w rozmowie telefonicznej jest umową. A firma taką rozmowę na 100% nagrywa.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Komornik to się po kasę zgłosi jak będzie tytuł wykonawczy, a za takie pieniądze nie opłaca się iść do sądu.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów