Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Domyślnie

dziękuje
    tylko, że ja pisałem źle działającum wspomaganiu w lampie... a nie wyższości body nad drugim
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

A co to ma za znaczenie ? wartościowanie 0/1 tyczy tylko fleszy ? czy całej elektroniki ?
    Nie ma co rozwijać tematu... z mojej strony EOT
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Jeszcze raz dziękuję

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wolnyslimak Zobacz posta
    ...wtedy wszystko jedno czy masz włączone wspomaganie czy nie. Zrobienie jakiegokolwiek zdjęcia przy braku światła mija się z celem.
    wszystko jedno? No po to masz lampe na aparacie zeby ona zrobiła pomiar i doswietliła ciemność. Są sytuacje gdzie światło może byc tylko przez ułamek sekundy i wtedy własnie potrzebne jest wspomaganie AF w lampie i błysk.

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    Jak brakuje światła to używam lampy, miedzy innymi po to jest
    A wspomaganie ma pogadać a nie psuć
    Niech zrobią Sabinkę bez wspomagania o 50% tańszą i nikt nie będzie się dziwić i mieć ale
    Dlaczego to JA mam szukać rozwiązania i tłumaczyć bubel
    No sorry ale tak to wygląda
    Własnie o to chodzi
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 02-12-2013 o 01:04

Domyślnie

Witaj kubalmar- kopa lat Specjalnie włączyłem (domyślnie mam wyłączony) ten czerwony wzorek w sb800. Z centralnym w d800 pokrywa się tip-top. Nawet nie ma ff czy bfa- ale testowałem tylko chwilę i jeszcze te feralne dwie-trzy godziny nie minęły, więc może być różnie
    Na serio, to zerknij czy lampa nie ma "zeza" jakiegoś- toć jest tam jakaś soczewka rzutująca ten wzorek i może być przekoszona. A jak wina body, to jasne że serwis- niech prostują...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubalmar Zobacz posta
    wszystko jedno? No po to masz lampe na aparacie zeby ona zrobiła pomiar i doswietliła ciemność. Są sytuacje gdzie światło może byc tylko przez ułamek sekundy i wtedy własnie potrzebne jest wspomaganie AF w lampie i błysk...
    Właśnie strasznie ciężko mi zrozumieć co fotografujesz skoro pomiar w D800 Ci juz nie styka i musisz się koniecznie wspomagać kratką w lampie? Jasne, że zły pomiar to nie jest rzecz normalna ale odrazu zmieniac system z tego powodu? Nie można użyć pomiaru aparatu? Ja mam D800 i zwykła lampę niesystemową bez wspomagania. Wszystko chodzi MIODZIO.

Domyślnie

W sumie bez wspomagania kierownicy też się da jeździć, lecz...
    Na upartego wszystko da się wytłumaczyć
    Rozprawiamy o tym, że skoro producent zamieścił taką funkcję jak wspomaganie Af w lampie to czemu miałabym jej nie używać? W końcu płacę za to, nieprawdaż?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Witaj kubalmar- kopa lat Specjalnie włączyłem (domyślnie mam wyłączony) ten czerwony wzorek w sb800. Z centralnym w d800 pokrywa się tip-top. Nawet nie ma ff czy bfa- ale testowałem tylko chwilę i jeszcze te feralne dwie-trzy godziny nie minęły, więc może być różnie
    Na serio, to zerknij czy lampa nie ma "zeza" jakiegoś- toć jest tam jakaś soczewka rzutująca ten wzorek i może być przekoszona. A jak wina body, to jasne że serwis- niech prostują...
    Witaj Aparat sprawdzony na dwóch sb910 i jednej sb800. Sb910 najgorzej wypadaja, ale na wszystkich jes dupa. Jestem po rozmowie z serwisem, okazuje sie że problem jest im znany i każą mi wysłać puszke.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmk_t Zobacz posta
    W sumie bez wspomagania kierownicy też się da jeździć, lecz...
    Na upartego wszystko da się wytłumaczyć
    Rozprawiamy o tym, że skoro producent zamieścił taką funkcję jak wspomaganie Af w lampie to czemu miałabym jej nie używać? W końcu płacę za to, nieprawdaż?
    Ponownie sie z Tobą zgadzam

Domyślnie

Kubalmar napisz na czym polega?

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów