Poszedłem najprostszą drogą - zassałem za free NX-D i mam "firmowo" wywołany nef.Potem mogę sie bawic tiffem w LRze. Mozliwe ze to bez sensu ale narazie działa.Zobaczymy.Chcialem uniknąć szóstki & abonamentu.
Dzięki za posty
Zamieszczone przez GonzoG
Tyle roboty... A można było ściągnąć DNG Convertera i obrabiać RAWy prosto w LR....
Zamieszczone przez 2pompony
A co w takim wypadku archiwizujesz? Rawy, tify, czy jedno i drugie? Jak chcesz mieć zarchwizowaną całą obróbkę, to jeszcze musisz pomyśleć jak zarchiwizować obróbkę w NX-D, a potem obróbkę tifów w LRze...
Zresztą jak sam widzisz jest cała masa pomysłów, jedne lepsze, drugie gorsze - i każdy sam sobie musi wybrać co mu pasuje.
No faktycznie trochę bez sensu a i miejsca na dysku zajmuje znacznie więcej niż dng.
Spotyka się dwóch fotografów. Pierwszy pyta drugiego, który prowadzi za rękę synka:
- Czesć! Kto to?
- To mój syn. Janek.
- Fajny, ale zrobiłbym go inaczej.
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl
Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.
Skontaktuj się z nami