Mam nadzieję że zadziała
Ramki działają w LR 4.4, 5.7 i 6. Nie mam jak teraz sprawdzić ustawień, bo jestem pod innym systemem.
Szukaj
Mam nadzieję że zadziała
Ramki działają w LR 4.4, 5.7 i 6. Nie mam jak teraz sprawdzić ustawień, bo jestem pod innym systemem.
Już mam. Zewnętrzna ramka po 4 px z każdej strony. Wewnętrzne:
1. Identyczne dla każdego boku; Inset 0 px, Size 4,0 % of short side, dodatkowo przeźroczystość 38 %
2. Identyczne dla każdego boku; Inset 0 px, Size 1 px, bez przeźroczystości, białe.
Nie pamiętam, żebym miał z tym kiedykolwiek problem.
No to miło, że udało się zwalczyć problem z drukowaniem.Natomiast co do Mogrify - to widzę czarno... Myślę, że gdzieś robisz jakiś błąd, którego nie zauważasz, dlatego wszystkim innym na świecie działa a Tobie nie, i to na trzech komputerach. Zaraz pokażę Ci efekt inner border, tylko odpalę LRa i zrobię export...
OK, już są (musiałem znaleźć kotka, bo inaczej by się nie liczyło):
Tu są dwie ramki: 1 px biała i nie pomiętam ile czarnej, ale chyba ze 25 pixeli...
A tutaj jest jeszcze inaczej, mianowicie odsunąłem krawędź ramki od krawędzi zdjęcia o 3 pixele, żeby była absolutna pewność, że ramka jest 'inner'.
Żadne ze zdjęć nei ma proporcji oryginalnego kadru 3 x 2, żeby było widać, że Mogrify działa na każdym kadrze, dostosowując się do zrobionego cropa.
Ostatnio edytowane przez TOP67 ; 04-06-2015 o 15:43
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Zainstalowałem LR CC (trial 30 dni), dalej to samo, mogę nagrać filmik,,, wypluwa fotkę bez ramek...., jakiej wersji ImageMagic używacie bo ja: ImageMagick-6.9.1-Q16, może tutaj jest problem, bo anormalne to jest.
Aktualnie instaluje jeszcze na innym lapku wersję 5.7 , jak nie pójdzie to ja wymiękam... zostanę przy module Print.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 04-06-2015 o 17:23
"Nikon"
Mówiąc językiem technicznym - wygląda mi na to, że ktoś rzucił na Ciebie klątwę. Może spróbuj znaleźć kogoś na kim klątwa nie ciąży i niech on Ci to zainstaluje...
Moja wersja ImageMagic to 6.8.6-7.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Windows 8.0
- Laptop HP Envy dv6 : i7 4 rdzenie x 3.4 Ghz (8 wątków), 6GB RAM
- LR 5.7
- ImageMagick-6.9.1-Q16
Efekt ten sam co na 3 pozostałych komputerach... wszystko działa, oprócz INNER BORDER... ręce mi uwiędły.
Co zauważyłem na każdym kompie, pojawia się .log na pulpicie i nagle znika,,, otwierając go widzę, żę jest pusty, po chwili znika,,, po zakończonym eksporcie.
HURAAAAAAAAAAAAJEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSST @2pompony DZIĘKI.
Pobrałem ze storny:
http://ftp.sunet.se/pub/multimedia/g...gick/binaries/
wersję identyczną jak Twoja tj.: 6.8.6-7 i DZIAŁA.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 04-06-2015 o 18:02
"Nikon"
A tak w ogóle jak grubą dajecie ramkę białą do zdjęć, na ile pt? Bo nie wiem jaki jest standard.
"Nikon"
Standardowa ramka ma od 0,985 do 1,125. Przy ramce 2 - 2,5 można jeszcze nie zarobić punktów karnych, ponieważ prawo stanowi, ze takie ramki są tylko wykroczeniem, ale mandat się należy jaknajbardziej. Natomiast ramka powyżej 4 stanowi przestępstwo zagrożone karą grzywny lub pozbawienia wolności do lat czterech, lub łącznie, jeśli sąd tak uzna.
Występowanie z ramkami pozastandardowymi oprócz cech ewidentnego łamania prawa jest też wysoce niemoralne, sprzeczne z etosem, niepatriotyczne, a także może stanowić obrazę uczuć. Radzę o tym pomyśleć.
pozdrawiam bombelkowo
@OFF TOP
. No i jest problem, bo ja dałem ramkę 3,5 mm, a patrząc na Twój opis to nie mieszczę się w żadnym z przedziałów
![]()
To jak, odpowie ktoś jaka jest mniej więcej standardowa ramka dla zdjęć 15x21 ?
5mm mi się wydaje 'grubo'.
Odnośnie LR 5 i modułu Print, to śmiga to pięknie @2pompony i chyba przy tym sposobie zostanę bo mam już wymiar zdjęcia taki jaki trzeba i nie będą mi nic przycinać jakbym wysłał zdjęcie 4:3.
Pozdrawiam.
"Nikon"
Skontaktuj się z nami