Instalował ktoś "Download LR/Mogrify 2" do LR 5?
Po zainstalowaniu, mam cały czas błąd przy eksporcie "The export post-processing filter failed to render the file" ;/
Szukaj
Instalował ktoś "Download LR/Mogrify 2" do LR 5?
Po zainstalowaniu, mam cały czas błąd przy eksporcie "The export post-processing filter failed to render the file" ;/
"Nikon"
Zainstalowałeś ImageMagick?
Tutaj masz instrukcję instalacji i link do ImageMagick.
clusca
Fufu X
Tak zainstalowałem, okazało się , że brakuje do 64 bit.
Problem kolejny..., to co mi trzeba nie działa.
A mianowicie INNER BORDERS => w jaki sposób bym to nie ustawiał, nawet te same parametry z przykładu => obraz jest bez zmian... używał ktoś kiedyś tej opcji?
Natomiast OUTER BORDERS działa, ale tego nie potrzebuje ;/
"Nikon"
A jaką masz wersję LR i system operacyjny?
Ja mam WIN 7 (64bit) i LR 5.7.1
"Nikon"
System ten sam i ostatnia wersja LR5.
Przy eksporcie w pluginie masz tez podana sciezke do pliku mogrify.exe czy jakos tak. Ten plik masz w folderze Imagemagick w program files na dysku systemiwym. Sprawdz, czy jest popeawna. Ja tam mialem cos nie tak, ale u mnie przy eksporcie zglaszalo blad.
clusca
Fufu X
Wszystko działa oprócz opcji INNER BORDER, a tylko na tym mi zależało. Nie wiem o co kaman
Znalazłem w necie, że niektórzy tak mają ...
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 01-06-2015 o 20:50
"Nikon"
Strasznie loteryjna ta wtyczka, sporo osób ma problemy, to raczej jakieś próby niż produkcyjny produkt.
Zna ktoś jakiś inny program aby zrobić ramkę wewnątrz zdjęcia, nie chcę burzyć proporcji zdjęcia, stąd potrzebuję ramkę w.
"Nikon"
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Zrobiłem to samo na drugim komputerze:
- LR 5.4
- Windows 8.1
To samo zachowanie. Wypluwa zdjęcie bez ramki. Mógłby ktoś rzucić zdjęcie screena jak mu to działa, jakie ustawienia w inner border (chociaż tam cudów nie ma) i jaki efekt finalny. Przykład z dokumentacji mi nie działa.
Pozostałe opcje mi działają normalnie.
@mateo912 => dodanie na każdy bok taką samą liczbę pikseli, burzy proporcje zdjęcia i tutaj nic nie nacuduję, dlatego zależało mi na zasłonieniu zdjęcia, bo finalnie wysyłam pliki do wydruku 4x6.
"Nikon"
Skontaktuj się z nami