Nie bibliotekę a jej cache, czyli folder (bodajże) kończący się na LRDATA. Biblioteka ma rozszerzenie LRCAT i nie należy żadnego takiego pliku kasować.
Szukaj
Nie bibliotekę a jej cache, czyli folder (bodajże) kończący się na LRDATA. Biblioteka ma rozszerzenie LRCAT i nie należy żadnego takiego pliku kasować.
Wykasowałem i wszystko działa. Dzięki.
Ktoś już sprawdzał?
http://blogs.adobe.com/lightroomjour...id-phones.html
Chciałbym się dowiedzieć, jak wstawić literę "ą" w trakcie opisywania zdjęć. Kiedy wcisnę klawisze ALT + A, znika mi wszystko, co wpisałem wcześniej. Nie mam problemu z innymi literami. Wersja Lightrooma 5.7.1. System to Win7.
Sony A7II, Sony 35 1.8, Sony Zeiss 55 1.8. N50/1.8D, Było: Zenit ET, H58/2, D90, N18-105VR, D610, S24/1.4, N35/1.8G ED, N85/1.8G, SB-700.
Wysoce wkurzające. Nei znalazłem żadnego innego sposobu jak tyldą (tylda i bezpośrednio po niej a).
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Heh, to samo mnie irytowało. Kolejne wersje LR nie przynoszą tutaj zmiany. Co ciekawe, pod OS X wstawia się bez problemu wszelkie polskie literki. Pod Windowsem 7 obchodziłem temat pisząc "ą" w notepadzie i wklejając do słowa kluczowego w LR. Po pewnym czasie większość słów z "ą" już była zapamiętana i wystarczyło pamiętać by odruchowo Alt+a nie nacisnąć, tylko wybierać Keyword kliknięciem myszy w podpowiedź.
Trochę bloguję.
Nie mam pojęcia jak i gdzie (do którego katalogu) skopiować gotowe presety w LR 5.7.
Pomoże ktoś?![]()
Nie ma się czym chwalić
Nie mogę już edytować.
Dałem radę![]()
Nie ma się czym chwalić
Skontaktuj się z nami