Przyznam się że nie wiele mi mówią te ikonki. W ACR 8.5 są jakieś nowe pędzle i inne ustawienia, których nie dali w LR?
Szukaj
Przyznam się że nie wiele mi mówią te ikonki. W ACR 8.5 są jakieś nowe pędzle i inne ustawienia, których nie dali w LR?
Trochę bloguję.
Przepraszam za takie pytania ale od jakiegoś czasu testuję LR aby przejść z PS-a. Dlaczego chcąc zaimportować pliki pojawiają mi się tylko RAWy? Gdzie to mam zmienić?
Sent from my 450R4E/450R5E/450R4V/450R5V/4450RV using Tapatalk
D90 szkiełka i błyskotki
Czy macie jakieś problemy z "nakładką" / odświeżaniem LR po dłuższej pracy?
Czasem ekran robi sie jakby za mgła, nastepnie pokazuje sie na pasku drugie okienko z napisem (sorry ale nie zapamietalem dokladnie nazwy) "benzol" "bezrol" czy jakos tak... nic nie da sie zrobić i LR ciągle próbuje coś ładować (dane ?) a widok jest nieaktywny bo na pierwszym planie jest to wspomniane "okno/nakładka za mgłą"
Ten napis to bezel (można by się pokusić o przetłumaczenie jako 'oprawka') - ten widok drugiego okna pojawia się w takim momencie, jak LR np. przy starcie nie ma czego pokazać - np. nie wczytały się jeszcze te dane, które LR chce pokazać, a starych nie ma. Mam podejrzenie że przy starcie to jest okno splasha.
Przy dłuższej pracy tak się dzieje, jeśli program nie ma starych danych (np. dotychczasowo pokazywanego obrazka), a user zechce pokazać nowy. Zanim LR wczyta ten nowy i z braku starego (bo np. w Ramie czy gdzie śpod ręką już go nei ma) pojawia się bezel.
Czemu dane na momencik tracą dostępność i program przez chwilkę nei wie co ma ze sobą zrobić nie wiem, ale tak się rzeczywiście dzieje.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
A czy jest jakakolwiek korzyść z przesiadki 5.3 na 5.5 ? Narazie twardo ignoruję monit o akualizację, chyba dobrze zrobiłem jak czytam. Ale czy coś faktycznie mnie ominęło jeśli chodzi o nowe funkcjonalności, że dupę urwie jak się przerzucę na nowy 5.5 ?
Ok, czyli nie ruszam. Dzięki za info![]()
Skontaktuj się z nami