Close

Strona 50 z 110 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Hmmm potwierdzam.

U mnie problem się pojawił w elipsie... albo znika, albo nie da się zaznaczyć.
    Dotąd w 5.4 obrobiłem ok 10 tyś fotek, nie było żadnych problemów.
    W wersji 5.5 miałem kilka razy problemu z elipsą... więc coś jest nie tak.

Jak "przyśpieszyć" pracę w LR5:
    1. Ctrl + Alt + Delete => Menadżer zadań => Procesy => Lightroom => prawy, priorytet, zmień priorytet => na Wysoki
    2. Wyłączamy antywirusy
    3. Wyłaczamy gg , facebooki itd... radia internetowe itd...

TYLKO LIGHTROOM może być włączony.

Pozdrawiam
    "Nikon"

Domyślnie

Przepraszam za takie pytania ale od jakiegoś czasu testuję LR aby przejść z PS-a. Dlaczego chcąc zaimportować pliki pojawiają mi się tylko RAWy? Gdzie to mam zmienić?

Sent from my 450R4E/450R5E/450R4V/450R5V/4450RV using Tapatalk
    D90 szkiełka i błyskotki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tu i tam...

Domyślnie

Czy macie jakieś problemy z "nakładką" / odświeżaniem LR po dłuższej pracy?

Czasem ekran robi sie jakby za mgła, nastepnie pokazuje sie na pasku drugie okienko z napisem (sorry ale nie zapamietalem dokladnie nazwy) "benzol" "bezrol" czy jakos tak... nic nie da sie zrobić i LR ciągle próbuje coś ładować (dane ?) a widok jest nieaktywny bo na pierwszym planie jest to wspomniane "okno/nakładka za mgłą"

Domyślnie

okulista albo dobry antywirus

Domyślnie

A czy jest jakakolwiek korzyść z przesiadki 5.3 na 5.5 ? Narazie twardo ignoruję monit o akualizację, chyba dobrze zrobiłem jak czytam. Ale czy coś faktycznie mnie ominęło jeśli chodzi o nowe funkcjonalności, że dupę urwie jak się przerzucę na nowy 5.5 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pit. Zobacz posta
    A czy jest jakakolwiek korzyść z przesiadki 5.3 na 5.5 ? Narazie twardo ignoruję monit o akualizację, chyba dobrze zrobiłem jak czytam. Ale czy coś faktycznie mnie ominęło jeśli chodzi o nowe funkcjonalności, że dupę urwie jak się przerzucę na nowy 5.5 ?
    Żadnej korzyści, właśnie wróciłem do 5.3 i nie tykam już aktualizacji i ostatecznie i tak jest gorzej, wolniej niż w LR4.4 ale żeby się pocieszyć, że wydałem kasę na upgrade to zostanę przy 5.3

Domyślnie

Ok, czyli nie ruszam. Dzięki za info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yozz84 Zobacz posta
    Czy macie jakieś problemy z "nakładką" / odświeżaniem LR po dłuższej pracy?

Czasem ekran robi sie jakby za mgła, nastepnie pokazuje sie na pasku drugie okienko z napisem (sorry ale nie zapamietalem dokladnie nazwy) "benzol" "bezrol" czy jakos tak... nic nie da sie zrobić i LR ciągle próbuje coś ładować (dane ?) a widok jest nieaktywny bo na pierwszym planie jest to wspomniane "okno/nakładka za mgłą"
    Ten napis to bezel (można by się pokusić o przetłumaczenie jako 'oprawka') - ten widok drugiego okna pojawia się w takim momencie, jak LR np. przy starcie nie ma czego pokazać - np. nie wczytały się jeszcze te dane, które LR chce pokazać, a starych nie ma. Mam podejrzenie że przy starcie to jest okno splasha.

Przy dłuższej pracy tak się dzieje, jeśli program nie ma starych danych (np. dotychczasowo pokazywanego obrazka), a user zechce pokazać nowy. Zanim LR wczyta ten nowy i z braku starego (bo np. w Ramie czy gdzie śpod ręką już go nei ma) pojawia się bezel.

Czemu dane na momencik tracą dostępność i program przez chwilkę nei wie co ma ze sobą zrobić nie wiem, ale tak się rzeczywiście dzieje.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ten napis to bezel (można by się pokusić o przetłumaczenie jako 'oprawka') - ten widok drugiego okna pojawia się w takim momencie, jak LR np. przy starcie nie ma czego pokazać - np. nie wczytały się jeszcze te dane, które LR chce pokazać, a starych nie ma. Mam podejrzenie że przy starcie to jest okno splasha.

Przy dłuższej pracy tak się dzieje, jeśli program nie ma starych danych (np. dotychczasowo pokazywanego obrazka), a user zechce pokazać nowy. Zanim LR wczyta ten nowy i z braku starego (bo np. w Ramie czy gdzie śpod ręką już go nei ma) pojawia się bezel.

Czemu dane na momencik tracą dostępność i program przez chwilkę nei wie co ma ze sobą zrobić nie wiem, ale tak się rzeczywiście dzieje.
    Dzięki... już myślałem ze to tylko mi tak sie pokazuje... Problem w tym że jak już raz coś takiego mi wyskoczy to sie prawie że zapętla... jedynym sposobem jest zminimalizowanie okna ze 2 razy i chwile odczenanie az rzczywiscie załaduje dane...

Domyślnie

Mam wrażenie, że jest to jakiś zakręt rzeczywistości na styku LR i systemu - jakieś nie do końca optymalne wykorzystanie pamięci, kod nie zoptymalizowany w stopniu wystarczającym, jakieś gorsze samopoczucie kości RAMu, lub czegoś w tym guście - a przysłowiowa wręcz zasobożerność LRa w tym nie pomaga.

Jedyne, co Ci pozostaje, to po prostu odczekać, aż LR dostanei te dane, na które czeka - bo wtedy je pokaże, i już.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 50 z 110 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów