Close

Strona 13 z 110 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

Czy ktoś się orientuje jak jest ze starymi presetami do 5tki? Z tego co słyszałem z czwórką coś tam nie fungowało....
    D777

Domyślnie

i już po trialu, przed chwilą upomniał się o pobranie wersji 4.4.1...

Domyślnie

Nie mogę już edytować. Fajnie, że moja poprzednia wersja 4.0 nie obsługuje biblioteki z v.5 plugin też nie pomógł... Jestem w kropce miałem wyeksportowany plik bibliotekę a teraz nie jestem w stanie nic zrobić z nim, bo przednie wersje go nie trawią:/ Ma ktoś jakąs odpowiedź na to pytanie... Gdybym wiedział to nie pobierał bym wersji 5 aby tracić nie wyeksportowanych plików obrobionych w ilości około tysiąca...

Domyślnie

Nie za wiele zrozumiałem, ale... zainstaluj pełną wersję LR 5 - masz 30 dni. I sobie wyeksportuj tak, by było dobrze we wcześniejszej. Jeżeli i ta się skończyła, to zawsze możesz pokombinować, postawić wirtualny system, zrobić to u kogoś na innym komputerze itd. Bez przesady, że nic się nie da zrobić.
    Najprostszy sposób przenoszenia danych między wersjami to zapisanie Metadanych do plików XMP. Otwarcie RAWa w innej wersji programu wczyta je w identyczny lub przybliżony sposób.
    No, a używając nowej wersji Worda, Excella, czy innego programu, który ma własny format zapisu danych, spodziewałbyś się, że możesz zapisane nimi pliki otworzyć w starszych wersjach? Trochę nieprzemyślane zachowanie wyczuwam.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 30-06-2013 o 15:28

Domyślnie

dlaczego nie mozna kupic na stronie adobe wersji pudelkowej? w sklepach jest a oficjalnie tylko plik do sciagniecia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    dlaczego nie mozna kupic na stronie adobe wersji pudelkowej? w sklepach jest a oficjalnie tylko plik do sciagniecia...
    W wersji elektronicznej "tracisz" tylko kartoniki i płytę DVD.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    Kwestia logistyki. Jeśli chcesz wersję w pudełku udaj się do jakiegoś dystrybutora adobe w PL. Jeśli u nich bezpośrednio to tylko w wersji elektronicznej. Logistyka i wysyłka by cię zniechęciła do zakupu pudełka bezpośrednio z adobe .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Kwestia logistyki. Jeśli chcesz wersję w pudełku udaj się do jakiegoś dystrybutora adobe w PL. Jeśli u nich bezpośrednio to tylko w wersji elektronicznej. Logistyka i wysyłka by cię zniechęciła do zakupu pudełka bezpośrednio z adobe .

e tam, kupowalem juz kilka pudelek z adobe i nie bylo problemu. blyskawiczna przesylka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_cmg Zobacz posta
    W wersji elektronicznej "tracisz" tylko kartoniki i płytę DVD.

to duza strata... tak ladnie prezentuje sie na polce...

jest niedrogi w cortlandzie, maja wersje box.

Domyślnie

Daj spokój, zaraz pewnie wyjdzie wersja 5.1, czytając ile bugów jest w tej wersji (np. z ostrzeniem jpgów). I tak będziesz musiał pobierać.
    D200 plus graty...

Strona 13 z 110 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów