Szukaj
Jakim cudem zakualizowales LR2 do LR4 z pominieciem LR3? Mozliwe, ze LR nadpisuje poprzednia wersje, ale juz nie 2 w tyl
z pominieciem mozna. jak kupujesz upg na stronie adobe, to pyta z ktorej wersji bedziesz aktualizowal. sa tam dostepne wszystkie wersje, wiec da sie z pominieciem posrednich
侍
Błędy no i ta powolność. To ostatnie mnie najbardziej denerwuje i odrzuca. Wolę już konwertować do dng i potem działać normalnie czyli bez przystanków które nam serwuje nowsza wersja.
Z telefonu
D90 szkiełka i błyskotki
Czy ktoś się orientuje jak jest ze starymi presetami do 5tki? Z tego co słyszałem z czwórką coś tam nie fungowało....
D777
Nie mogę już edytować. Fajnie, że moja poprzednia wersja 4.0 nie obsługuje biblioteki z v.5 plugin też nie pomógł... Jestem w kropce miałem wyeksportowany plik bibliotekę a teraz nie jestem w stanie nic zrobić z nim, bo przednie wersje go nie trawią:/ Ma ktoś jakąs odpowiedź na to pytanie... Gdybym wiedział to nie pobierał bym wersji 5 aby tracić nie wyeksportowanych plików obrobionych w ilości około tysiąca...
Nie za wiele zrozumiałem, ale... zainstaluj pełną wersję LR 5 - masz 30 dni. I sobie wyeksportuj tak, by było dobrze we wcześniejszej. Jeżeli i ta się skończyła, to zawsze możesz pokombinować, postawić wirtualny system, zrobić to u kogoś na innym komputerze itd. Bez przesady, że nic się nie da zrobić.
Najprostszy sposób przenoszenia danych między wersjami to zapisanie Metadanych do plików XMP. Otwarcie RAWa w innej wersji programu wczyta je w identyczny lub przybliżony sposób.
No, a używając nowej wersji Worda, Excella, czy innego programu, który ma własny format zapisu danych, spodziewałbyś się, że możesz zapisane nimi pliki otworzyć w starszych wersjach? Trochę nieprzemyślane zachowanie wyczuwam.
Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 30-06-2013 o 15:28
Skontaktuj się z nami