Close

Strona 13 z 108 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    wcale nie.
    No na 3 komputerach tak mam. 2x PC 1x Mac
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Domyślnie

Jakim cudem zakualizowales LR2 do LR4 z pominieciem LR3? Mozliwe, ze LR nadpisuje poprzednia wersje, ale juz nie 2 w tyl

Domyślnie

z pominieciem mozna. jak kupujesz upg na stronie adobe, to pyta z ktorej wersji bedziesz aktualizowal. sa tam dostepne wszystkie wersje, wiec da sie z pominieciem posrednich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    z pominieciem mozna. jak kupujesz upg na stronie adobe, to pyta z ktorej wersji bedziesz aktualizowal. sa tam dostepne wszystkie wersje, wiec da sie z pominieciem posrednich
    Dokładnie tak było w moim przypadku Jednak na Lr5 poczekam do jego pierwszej poprawki (jeśli będzie wystarczająco skuteczna)
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burton Zobacz posta
    Jednak na Lr5 poczekam do jego pierwszej poprawki (jeśli będzie wystarczająco skuteczna)
    ja podobnie. trial sie zaraz konczy, ale na razie lista bledow, nawet tych znanych, mnie nie przekonuje... trzeba poczekac na 5.1. zobaczymy co naprawia.

Domyślnie

Błędy no i ta powolność. To ostatnie mnie najbardziej denerwuje i odrzuca. Wolę już konwertować do dng i potem działać normalnie czyli bez przystanków które nam serwuje nowsza wersja.

Z telefonu
    D90 szkiełka i błyskotki

Oszczędny w słowach Awatar Larson
    Miasto
    Poronin - ale to nie miasto

Domyślnie

Czy ktoś się orientuje jak jest ze starymi presetami do 5tki? Z tego co słyszałem z czwórką coś tam nie fungowało....
    D777

Domyślnie

i już po trialu, przed chwilą upomniał się o pobranie wersji 4.4.1...

Domyślnie

Nie mogę już edytować. Fajnie, że moja poprzednia wersja 4.0 nie obsługuje biblioteki z v.5 plugin też nie pomógł... Jestem w kropce miałem wyeksportowany plik bibliotekę a teraz nie jestem w stanie nic zrobić z nim, bo przednie wersje go nie trawią:/ Ma ktoś jakąs odpowiedź na to pytanie... Gdybym wiedział to nie pobierał bym wersji 5 aby tracić nie wyeksportowanych plików obrobionych w ilości około tysiąca...

Domyślnie

Nie za wiele zrozumiałem, ale... zainstaluj pełną wersję LR 5 - masz 30 dni. I sobie wyeksportuj tak, by było dobrze we wcześniejszej. Jeżeli i ta się skończyła, to zawsze możesz pokombinować, postawić wirtualny system, zrobić to u kogoś na innym komputerze itd. Bez przesady, że nic się nie da zrobić.
    Najprostszy sposób przenoszenia danych między wersjami to zapisanie Metadanych do plików XMP. Otwarcie RAWa w innej wersji programu wczyta je w identyczny lub przybliżony sposób.
    No, a używając nowej wersji Worda, Excella, czy innego programu, który ma własny format zapisu danych, spodziewałbyś się, że możesz zapisane nimi pliki otworzyć w starszych wersjach? Trochę nieprzemyślane zachowanie wyczuwam.
    Ostatnio edytowane przez mOSAd ; 30-06-2013 o 15:28

Strona 13 z 108 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów