Close

Strona 108 z 110 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1097

Wątek: Lightroom 5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    D90 obsłuży wersja lightroom 4, może znajdziesz taniej niż ta nowa.
    A czy jakaś prywatna podpowiedź ([email protected]) - gdyby nie zależało mi jednak na fakturze.

Domyślnie

Potrzebuję wydrukować zdjęcia na papierze 10x15. Format, itp. mam wszystko ok.
    Chciałbym jednak drukować je w poziomie. W LR mam ustawioną orientację poziomą, zarówno w ustawieniach layout'u (klawisz po lewej stronie modułu), jak i drukarki (klawisz po prawej stronie modułu). Mimo tego, papier muszę ładować pionowo...
    W ustawieniach urządzenia windows też (to samo, co ustawienia drukarki w LR).

Pomóżcie, bo zgłupiałem już. Czy jest jeszcze jedna opcja/okno, gdzie należy odznaczyć orientację?
    Jeśli to ma znaczenie, to drukarka Epson L850.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toscania78 Zobacz posta
    A czy jakaś prywatna podpowiedź ([email protected]) - gdyby nie zależało mi jednak na fakturze.
    To ją porwij i wywal
    Pozdrawiam, Czarek
    blog
    instagram
    instagram2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Uysy. Zobacz posta
    Pomóżcie, bo zgłupiałem już. Czy jest jeszcze jedna opcja/okno, gdzie należy odznaczyć orientację?
    Jeśli to ma znaczenie, to drukarka Epson L850.
    To nie ma nic wspólnego z LR. Wszystko musisz ustawić w sterowniku drukarki. Papier zawsze wkłada się krótszym bokiem, chyba że masz formaty z literką R (np. A5R). Jak nie, to musisz sam sobie zdefiniować. Ale tu może być problem z minimalną długością arkusza.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toscania78 Zobacz posta
    Podpowiesz jak tego szukać?

Dziękuję wszystkim za dobre rady.
    Angielski w stopniu podstawowym znam, więc skoro mówicie, że z tym programem lepiej pracuje się w oryginalnym języku biorę dzielnie na klatę.
    Nie mam też ciśnienia na najnowsze wersje, bo jak wspominałam z Lightroomem nigdy jeszcze nie obcowałam i wspominana 4 prawdopodobnie również będzie dla mnie "malutkim" wyzwaniem.
    Nie masz tyle postów żeby widzieć giełdę. Z kompa wyśle nazwę użytkownika.
    D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GaijinPawel Zobacz posta
    Nie masz tyle postów żeby widzieć giełdę. Z kompa wyśle nazwę użytkownika.
    Sprzedający to Gootchio.
    D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    To nie ma nic wspólnego z LR. Wszystko musisz ustawić w sterowniku drukarki. Papier zawsze wkłada się krótszym bokiem, chyba że masz formaty z literką R (np. A5R). Jak nie, to musisz sam sobie zdefiniować. Ale tu może być problem z minimalną długością arkusza.
    Trop z długością arkusza może być właściwy, spróbuję tej drogi.
    Dzięki.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    A co w takim wypadku archiwizujesz? Rawy, tify, czy jedno i drugie? Jak chcesz mieć zarchwizowaną całą obróbkę, to jeszcze musisz pomyśleć jak zarchiwizować obróbkę w NX-D, a potem obróbkę tifów w LRze...

Zresztą jak sam widzisz jest cała masa pomysłów, jedne lepsze, drugie gorsze - i każdy sam sobie musi wybrać co mu pasuje.
    Archiwizuję nefy. Masz rację,to wszystko prowizorka ale niedawno zmieniłem d7100 na 7200 i byłem tak napalony ze stracilem cierpliwość. Poza tym lubię NX2 z wtyczkami i męczę nim tiffy.
    Dzięki i pozdro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

To radzę Ci po dobroci (wspomnisz moje słowo!), żeby już teraz, na wczesnym etapie opracować sobie taki workflow, żebyś za rok się nie obudził z ręką w nocniku i rocznym zapasem zdjęć nieodpowiednio obrobionych, źle lub niepełnie zarchiwizowanych, i tak dalej...

Oczywiście wiesz, ze NX2 nei obsługuje D7200, więc wymyśl sobie jak to obejść - ale tak, jak napisałeś poprzednio to ja bym tego nie robił, bo masz obróbkę podzieloną na dwa różne programy. To nei jest dobre wyjście, bo musisz archiwizować zbyt wiele rzeczy. Najlepsze wyjście to konwersja NEFów do czegoś równie dobrego, a co otwiera NX2, i dalsza praca już w tym programie i archiwizacja nei wszystkiego, tylko tych skonwertowanych.

No ale jak już mówiłem, każdy sam sobie sterem i czymś tam, więc tak się wyśpisz, jak sobie pościelesz.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Jak chcesz mieć na 100% legalnie, z fakturą i pewnością, że nikt nie sprzeda Ci pirata to polecam http://www.cortland.pl/programy/adob...lightroom.html
    Dlaczego twierdzisz, że tutaj jest 100% legalne.
    Pytam bo tutaj jest troszkę taniej a też wygląda na legala.

Strona 108 z 110 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów