Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 879

Wątek: Ricoh GR

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

No bez przesady, reakcja na mały kompakt czy dalmierz z naleśnikiem zawsze bedzie inna jak na lustro z gripem i podpiętym 14-24..
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No bez przesady, reakcja na mały kompakt czy dalmierz z naleśnikiem zawsze bedzie inna jak na lustro z gripem i podpiętym 14-24..
    No fakt, jest pewna wielkość graniczna Już widziałem rozsądnej kubatury Amerykanów z D4 i 70-200/2.8 jak robią "streety" rozgarniając obiektywem ludzi stojących przed "targetem".

Chociaż chodziło mi bardziej o to, że i mały aparat, jeśli będziemy się nieodpowiednio zachowywać, nie pomoże.
    I tak jak mówiłeś wcześniej - warto wiedzieć kiedy odpuścić. Kadry jeszcze się znajdą.

No to mały zdziś. Ciut za wcześnie strzelone, bo prawie wygląda jak sklejka, którą nie jest

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ycp Zobacz posta
    Już widziałem rozsądnej kubatury Amerykanów z D4 i 70-200/2.8 jak robią "streety" rozgarniając obiektywem ludzi stojących przed "targetem".
    Teleobiektywem to jest podglądactwo a nie street.
    Co do wielkości aparatu i reakcji ludzi, to wiadomo że małym łatwiej, ale jak już wyżej napisano nie jest to czynnik decydujący. Dużym też się da, więc brak bardziej "dyskretnego" sprzętu nie powinien nikogo ograniczać.
    U nas z reguły wystarczy wystarczy powiedzieć że "nie z Wyborczej" i ludzie od razu życzliwsi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Dużym też się da, więc brak bardziej "dyskretnego" sprzętu nie powinien nikogo ograniczać.
    Nie chodzi o to, że się nie da, bo da się wszystkim od pinhola po LF. Chodzi o wpływ na otoczenie, na reakcje ludzi, na ich usztywnianie się i reakcję typu fotoreporter-zdjecia-robi. Jak masz DSLR to jesteś reporter, włącza się czerwona lampka, ze zdjęcie ktore zrobisz pewnie gdzieś wyląduje - w gazecie czy w internecie. A jak masz kompakt to sobie robisz fotki dla siebie na pamiątkę.

Robiłem zdjecia wszelakimi aparatami i wszelakie były reakcje, z LF przy co drugim zdjeciu ktoś mnie o coś pytał, przy TLR pojawiały się uśmiechy na twarzy, przy P-Siksie ze 180/2.8 lub C645 zdziwienie i zaintrygowanie, przy D/SLR reakcja typu o koleś z aparatem, a przy Ricohu zero zainteresowania
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 01-03-2014 o 20:15
    Völkchlor

Uprawnienia umieszczania postów