Close

Strona 19 z 88 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

A ja jednak nie kupie GR, chyba, że Apollo jednak zdecyduje się odpisać na mojego mejla, choć tyle czasu minęło, że wątpię iż miałoby to nastąpić. Dzwoniłem do Apollo i o ile miła pani z sekretariatu szybko odebrała i połączyła, to jednak przez dobrą minutę nikt nie odbierał. Nie lubię olewania i w związku z tym mam oficjalnego focha.
    Przemyślałem sprawę raz jeszcze i odpuszczam ten aparat. Brak wizjera, nie wiem czy do końca dałbym radę z prostą lunetką bez zaznaczonego nawet środka.
    Dwa po ostatnim skanowaniu fotosów z urlopu wyszło, że jednak bardziej mi się podoba to co daje Tri-X. Postanowiłem się pouganiać za nieco mniej płochliwym króliczkiem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No nie od dziś wiadomo, że dla większości firm w Polsce klient to zło konieczne i póki się da, należy go olać ew. skutecznie zniechęcić bo nie daj bóg jeszcze coś kupi..
    Völkchlor

Domyślnie

Tomku, a może w ramach focha trzeba naskarżyć na polskiego dystrybutora centrali Ricoha?

BTW, widzę, że na ibeju można kupić nowego GRD4 za 1600 zł - to dobra cena, czy Waszym zdaniem lepiej dołożyć drugie tyle i kupić GR?
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Właśnie, weź napisz do centrali gdzie mozna obok Polski kupić GR, bo u nas mają cię głęboko w dupie.

słowa klucze dla wyszukiwarek: "RICOH" "GR" "DYSTRYBUTOR" "POLSKA" "SUCKS LIKE HELL" "DO BANI" "O MATKO BOSKO" "JEZZZZU.."
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    Tomku, a może w ramach focha trzeba naskarżyć na polskiego dystrybutora centrali Ricoha?
    Straciłem zainteresowanie tą firmą.
    Na razie ścigam Voitka 40 mm, jak mi być może wróci faza na Ricoha, to zobaczymy na ile starczy mi cierpliwości.

BTW, widzę, że na ibeju można kupić nowego GRD4 za 1600 zł - to dobra cena, czy Waszym zdaniem lepiej dołożyć drugie tyle i kupić GR?
    Cena niezła, pomijając GO, to wydaje mi się, że GR bedzie elastyczniejszy pod względem czułości. Łatwiej będzie zrobić streeta wieczorem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Jeśli nie problem z dołożeniem kasy, to ja bym brał GR
    Völkchlor

Domyślnie

Czy Wy czasami nie przeceniacie tych Ricoh-ów ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Jeśli nie problem z dołożeniem kasy, to ja bym brał GR
    Na razie nie planowałem takiego zakupu, chociaż już jakiś czas temu zastanawiałem się nad kompaktem do kieszeni, bo irytuje mnie robienie zdjęć komórką kiedy nie mam przy sobie aparatu.
    Jak uda mi się pchnąć Ikona w dobrej cenie, to pomyślę nad GieeRem.
    Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Czy Wy czasami nie przeceniacie tych Ricoh-ów ?
    Mam swojego GRD juz prawie półtora roku i wiem co potrafi, a czego nie. Moze i jest parę lepszych aparatów pod względem osiagów, ale Ricoh zrobił aparat dla fotografa, a nie dla klienta pod dyktando marketingowców. Ten aparat to naturalna kontynuacja ogólnie uznanych kompaktów analogowych. Miałem parę aparatów, zarowno nowszych cyfrowych jak i analogowych klasyków, i pod względem ergonomii i wygody użytkowania stawiam GRD w czołówce. Zarówno jeśli chodzi o obsługę stricte fizyczną - trzymanie, uzywanie jedna ręką, wielkość czy wagę, jak i samo menu, możliwosć personalizacji czy bardzo przydatne rozwiązania ktorych na próżno szukać u konkurencji. Domyślam się ze patrząc na tabelki mozna się dziwić po co ktoś by chciał ten aparat, ale pewnych rzeczy w tabelkach się zawrzeć nie da. Zresztą to jest jedyny aparat prócz Contaxa 645, który mnie parokrotnie jakimiś funkcjami bardzo pozytywnie zaskoczył już w trakcie używania po zakupie, który oczywiscie poprzedziło czytanie i oglądanie wszelkich mozliwych artykułów, recenzji i filmow w necie, więc teoretycznie nie powinienem byc zaskoczony.

Jedyny aparat cyfrowy na jaki bym aktualnie wymienił swojego GRD, to nowy GR
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sorevell Zobacz posta
    BTW, widzę, że na ibeju można kupić nowego GRD4 za 1600 zł
    To drogo. Warto poszukać albo poczekać.
    Ja nówkę GRD4 kupiłem w sklepie w zeszłym miesiącu, wyszło raptem na nasze 1000 PLN.

Jak pisałem zresztą kiedyś - polityka cenowa Ricoha nie skłania do szybkich zakupów. Pewnie GR w przyszłym roku będzie w podobnej cenie.

Zdyboo, co do wieczornego/nocnego streeta - kolor do ISO 1600 jest bardzo przyzwoity, 6400 w BW jak najbardziej używalny. GR w porównaniu do GRD4 ma też dużo mniejszy shutterlag.
    Ostatnio edytowane przez ycp ; 31-07-2013 o 10:46

Strona 19 z 88 PierwszyPierwszy ... 917181920212969 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów