Close

Strona 64 z 88 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Czy są jakieś zamienniki tulejki do montowania filtrów?
    Bo 200zł jak za kawałek plastikowej rury to trochę drogo
    Pozdrawiam,
    Tomek

Oszczędny w słowach Awatar Ted68
    Miasto
    Lubelszczyzna

Domyślnie

Homemade ze starego obiektywu (chyba Tamron 22-200), którego poprzedni żywot zakończył się na bruku.
    Średnica wewnętrzna idealnie pasowała do pierścienia wokół obiektywu GR.
    NIKON SONY i ...RICOH

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie.

Czy można aparat ustawić tak aby przy bracketingu ekspozycji odczekał 2 sekundy (samowyzwalacz) i wykonał samodzielnie trzy zdjęcia z ustawionym krokiem bez konieczności każdorazowego wciskania spustu?
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Henio Jawa Zobacz posta
    Jeszcze jedno pytanie.

Czy można aparat ustawić tak aby przy bracketingu ekspozycji odczekał 2 sekundy (samowyzwalacz) i wykonał samodzielnie trzy zdjęcia z ustawionym krokiem bez konieczności każdorazowego wciskania spustu?
    Trochę późno, ale może będę jeszcze pomocny: jak najbardziej jest to możliwe, możliwe jest również ustawienie interwału dla zdjęć z bracketingiem.

A poniżej taki zdziś wczorajszy

clusca
    Fufu X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clusca Zobacz posta
    Trochę późno, ale może będę jeszcze pomocny: jak najbardziej jest to możliwe, możliwe jest również ustawienie interwału dla zdjęć z bracketingiem.
    Jasne, że pomocny.
    Bardzo dziękuję.

Tak jako ciekawostkę powiem, że w sklepie nie pozwolono włączyć aparatu abym mógł sam sobie sprawdzić to i inne niejasności.
    Mogłem tylko pomacać "na sucho" a instrukcja nie była dla mnie jednoznaczna w tym temacie.
    Ciekawe podejście przy sprzedaży kompaktów za 2400zł. Muszą schodzić "na pniu".
    Pozdrawiam,
    Tomek

GL
    Gość

Domyślnie

Chcesz pomacać, pisz do użytkowników.

Domyślnie

Jesli jeszcze nie kupiles ricoha gr to moze wez pod uwage nikona coolpixa A?Jak chcialem kupic ricoha, to w sklepach, ktore sie reklamowaly, ze go sprzedaja nie bylo, zakup na zamowienie i niesprecyzowany czas realizacji.Przez przypadek w sklepie foto wpadl mi w rece coolpix a, "przy macaniu" zrobil calkiem fajne wrazenie, , pojawila sie promocja cash back i go kupilem.(1990zl -500 zl promocji=ok. 1500zl)., czyli znaczaco taniej niz gr.Moze mimo wszystko kupilbym ricoha, gdybym go choc przez chwile mogl pomacac , a druga sprawa, to plotki o rychlym(?) wypuszczeniu nastepcy gr.Jesli wyjdzie nowy gr, moze z wizjerem i lub odchylanym ekranikiem itp, to bedzie silny impuls do zamiany, jesli zmiany beda kosmetyczne to i styknie na jakis czas niedrogi coolpix a.

Domyślnie

Niestety, bardzo powszechne w wielu sklepach - aparat musi być dziewiczy i niepstrykany, żeby dał się sprzedać jako nówka nieśmigana, żeby klient nie żądał obniżki za to, że wymacany. A "spisanego na straty" egzemplarza okazowego nie mają.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Akurat ricoh w Polsce ma olewajacego wszystko dystrybutora. Swego czasu chciałem go kupić i to razem z konwerterem UWA, zapasową baterią i chyba nawet wizjerem, ale nawet nie udało mi się skontaktować z dystrybutorem. Kupiłem nexa i chyba lepiej nawet na tym wyszedłem.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Kupiłem nexa i chyba lepiej nawet na tym wyszedłem.
    Czy ja wiem czy lepiej?
    Mnie jako amatorowi, dokumentaliście - nie artyście - GR jest baardziej mobilnym, obraz - jpeg taki sobie, raw OK, nawet baardzo OK.

Strona 64 z 88 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów