Ponieważ to nie plastik tylko stop magnezu
Szukaj
Ponieważ to nie plastik tylko stop magnezu
D610 20,35,50,85/1.8G 70-200/4G SB500 GR LX100
Ale pokryty plastikiem. Generalnie to w dotyku nie za bardzo mi pasuje. W porownaniu z nim taki Nex-7 to prawdziwa bajka. Sa tez oczywiscie plusy, trudniej mu wyslizgnac sie z reki, ale wolalbym mimo to obodowe ala Nex-7.
A tak z innej beczki, to swietna opcja jest ograniczenie zakresu AF. Barzo przyspiesza jego prace, szczegolnie w zlych warunkach oswietleniowych. Dziwne ze nie jest to rozwiazanie powszechnie stosowane i spotkac je mozna praktycznie tylko w niektorych obiektywach.
No przecież napisałem, że w pokoju, popołudniem, na f8. Robiłem zblizenia na czesci, tak zeby byo coś widać poza jedną literką napisu, jak to zwykle ma miejsce na allegro. Uwielbiam takie foty sprzętu na 1.8 - zdjecie aparatu i ostry tylko róg, albo literka 5.6 na obiektywie.. ALE JEST PIĘKNA GŁĘBIA!
A co do statywu, to ja po prostu nie mam innego aparatu, więc robię nim wszystkie foty - te w drodze po chleb i te wieczorne ze statywu. Choć ostatnio to nie robie żadnych i Ricoh zapewne pójdzie na sprzedaż w ramach sfinansowania Fuji. Ale nie tego Fuji, innego. Fociłem na Fuji, byłem pod Fuji, czas pojeżdzić na Fuji
No u mnie od noszenia po kieszeniach ponad dwa lata, już się rogi świecą na srerno - i to nie jest srebrny plastik bynajmniej.
Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 14-05-2014 o 11:13
Völkchlor
Ja na allegro zazwyczaj robię smartfonem
Jak tak, to rozumiem, jeśli to jedyny aparat to nie ma wyjścia.
Z tym Fuji to jeszcze się zastanów, jeśli przez lata wystarczała ci jedna ogniskowa, nie wiem czy jest sens to zmieniać. Generalnie to i tak zawsze brakuje jakiejś ogniskowej, nawet jak się ma przy sobie 3 obiektywy, z na bank z reguły pod body podpięty jest nie ten co trzeba. Zyskujesz owszem sporo, ale stracisz bezpowrotnie kieszonkowość Ricoha. Może lepiej wejść w GR, nadal kompaktowy, a matryca jednak robi swoje.
Co niestety nadal nie zmienia wrażeń dotykowych.
Ostatnio edytowane przez GL ; 15-05-2014 o 10:09
Ja jestem niestety pedantem w tej materii, zresztą sam siebie przeklinałem jak robiłem te foty ze się z tym bawię niepotrzebnie
To ciekawe, że masz takie - w sensie, nie żebym ci nie wierzył, w koncu to kwestia mocno subiektywna - mnie się GRD wydał bardzo porządny i solidny, zresztą, zaraz znajde swoją recenzję pisana na gorącu tu na forum... mam: Wykonanie jest super - obudowa jest ze stopu magnezu, grip pokryty jest gumą. Wszystko jest ładnie spasowane i eleganckie. Jest lekki (190g), ale biorąc go do ręki czuje się jego wagę, nie ma się wrażenia plastikowej wydmuszki.Co niestety nadal nie zmienia wrażeń dotykowych.
A o Fuji, to chodzi o takiegoZaś co do Ricoha.. hmm chętnie bym sobie zostawił, ale portfel z gumy nie jest wiadomo.. Choć może dam radę z nim ponegocjować..
Völkchlor
Ostatnio edytowane przez pire ; 15-05-2014 o 13:15
Fuji X I Kredyt hipoteczny w CHF
Pastwisko, nie załączył się Ci chyba link z aparatem który wybrałeś, ale jeśli to nie systemowy to stawiam na x10/20. Mam rację?
Z tymi wrażeniami dotykowymi to jest kwestia tego chropowatego pokrycia. W sumie takie samo jest na D700, ale ten nadrabia wagą. W przypadku lekkiego aparatu, bardziej niż wagę odczuwam samą fakturę powierzchni jej temperaturę itp, a te przypominają mi raczej dobrej klasy plastik niż metal.
No ale nie po to jest aparat żeby go macać.
Ostatnio edytowane przez GL ; 15-05-2014 o 15:56
mam tylko takie póki co - co i tak jest sukcesem, bo w marcu 90% czasu gora jest schowana w cmurach lub mgle
Fuji ktory wybrałem to rower, ten ze zdjęcia![]()
Völkchlor
Hyh, nie skumałem. Nie wiedziałem że są rowery fuji, myślałem że to rower który fotografowałeś. Generalnie, to taka sobie zamiana.
Skontaktuj się z nami