Close

Strona 47 z 88 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Chcesz sprowadzić rzeczywistość do poziomu zero-jedynkowego, a tak się nie da. Co ta znaczy kontaktowa sytuacja? Jest wiele ich rodzajów. W jednej mały aparat ułatwi życie, w innej lepiej może spisać się większy ale np. szybszy, a jeszcze w inne nie będzie to miało znaczenia. W przykładzie podanym przez pytającego, a więc procesji, nie będzie to miało żadnego znaczenia.
    To nie jest pytanie do mnie, ja ci tylko zwróciłem uwagę że świadomie czy też nie odwróciłeś kota ogonem. Niby ciglą kot, a jednak inaczej mu z oczu patrzy.
    Völkchlor

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    To nie jest pytanie do mnie, ja ci tylko zwróciłem uwagę że świadomie czy też nie odwróciłeś kota ogonem. Niby ciglą kot, a jednak inaczej mu z oczu patrzy.
    Jak go obrocil to raczej z oka, a nie z oczu...

Moze trzeba przerzucic Wasze posty do nowego watku pt. czy duzy moze blizej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
    Akademicko? hmm. Może oczekiwałeś odpowiedzi: "Tak, kupuj czym prędzej ten aparat, będzie Ci się zarąbiście na procesjach focić"...
    Kub go sobie jeśli czujesz taką potrzebę, raczej nie pożałujesz.
    Miej tylko świadomość że w fotografowaniu procesji ani nie pomoże ani nie zaszkodzi.
    Nie oczekiwałem żadnej odpowiedzi. Wyraziłem chęć wypróbowania i założyłem, że w podanym przykładzie dobrze by się sprawdził. Weź to za takiego "lajka na mojej osi czasu", na której zmienia się sprzęt, którego używam, zmieniam się ja i zmienia się mój sposób patrzenia na fotografię. Poszukiwanie odpowiedniego aparatu, którym łatwiej wykonam założony pomysł jest tego procesu nieodłączną częścią. Dlaczego "lajk" dla GR - bo nie jestem na samym początku drogi, mam określone oczekiwania i lepiej znam siebie. W tym kontekście ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest ogólnikiem, w moim przypadku z całą pewnością chybionym.

GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    Niczego nie odwracałem. Jai pur zainteresował się GR i podał przykład w którym jego kompaktowość miałaby dać mu zysk, moim zdaniem w tej sytuacji żadnego zysku by ta cecha nie przyniosła. W tle jego zapytania była teoria, że mały aparat jest lepszym wyborem do tego typu zdjęć. Nie jest. Jest innym narzędziem, o innych parametrach, ale bilans zysków i strat wychodzi dla mnie na zero (w odniesieniu do podanego przykładu). Chciałem to stanowisko przekazać pytającemu, gdzie tu odwracanie kota ogonem?

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    Nie oczekiwałem żadnej odpowiedzi. Wyraziłem chęć wypróbowania i założyłem, że w podanym przykładzie dobrze by się sprawdził. Weź to za takiego "lajka na mojej osi czasu", na której zmienia się sprzęt, którego używam, zmieniam się ja i zmienia się mój sposób patrzenia na fotografię. Poszukiwanie odpowiedniego aparatu, którym łatwiej wykonam założony pomysł jest tego procesu nieodłączną częścią. Dlaczego "lajk" dla GR - bo nie jestem na samym początku drogi, mam określone oczekiwania i lepiej znam siebie. W tym kontekście ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi jest ogólnikiem, w moim przypadku z całą pewnością chybionym.
    Gdybyś wiedział jak dalece te facebukowe pojmowani rzeczywistości jest mi obce...
    Bez względy na to jak niezrozumiałe jest dla mnie stwierdzenia o liku na osi czasu, postaram się coś odpowiedzieć, choć nie wiem czy będzie to na temat.
    Jedyną intencję która przyświecała temu co Ci odpowiedziałem, była chęć zaproponowania Ci próby sfotografowania przykładowej procesji tym co masz. Nie po to żebyś zrezygnował z GR, lecz po to żebyś zobaczył że w takich sytuacjach możesz robić zdjęcia dosłownie wszystkim.

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Moze trzeba przerzucic Wasze posty do nowego watku pt. czy duzy moze blizej
    Pervert!

sv
    Gość

Domyślnie

Na ibodzie zagościł dzisiaj GXR:
    http://www.ibood.com/extra-pl/pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ycp Zobacz posta
    ! fajne zdjęcie !
    wybieram inne systemy

Domyślnie

A dziękuję bardzo.
    Ale żeby aż tak, żeby je cytować? Tym bardziej dziękuję.

Domyślnie

Jak ktoś lubi "gritty", to się da.

Strona 47 z 88 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów