Będziecie mieć na sumieniu wielu kupiących GR i dziwiących się, że im tak dobre zdjęcia nie wychodzą...![]()
Szukaj
Będziecie mieć na sumieniu wielu kupiących GR i dziwiących się, że im tak dobre zdjęcia nie wychodzą...![]()
Ja kupiłem trochę z przekory, bo zdjęcia "ambasadorów GR" ze strony Ricoha w ogóle mi się nie podobały... Okazuje się, że można z tej maszynki wycisnąć sporo, szczególnie w cz&b. Jestem pod wrażeniem, że ze zdjęcia z ISO 10,000 mogę wyciągnąć +2EV i 50% cieni i to nadal wygląda przyzwoicie.
My jak my, jak pastwisko kupi to dopiero pozamiata.
Widząc to co z GRDIV wyciąga, to mi po prostu wstyd. Za to, jak ja marnuję potencjał tego aparatu, nie mówiąc o GR.
Ale nic to.
Nowy FirmWare na pokładzie od kilku minut, trzeba iść wypróbować na człowiekach te cuda.
e no bez przesady, a z nowym GR raczej roznic nie bedzie![]()
Völkchlor
Ha! Nie wiesz co mówisz!!
Ale nie o tym.
Żona kazała mi się trzymać ruchliwych miejsc, więc bez brawury dzisiaj było. Jeszcze cieplutkie jpgi z Boat Quay.
Miejskie problemy z parkowaniem, czyli 2 lambo i ferrari na jednej klatce
A tu coś nie tak chyba wyszło...
Ostatnio edytowane przez ycp ; 11-10-2013 o 20:23
Wrzucane przez Was zdjęcia BW są wyplute bezpośrednio przez GR-a, czy przemielone przez Lr lub inne oprogramowanie?
Pozdrawiam,
Marcin
Te sprzed chwili to jpg, tylko zmniejszone w LR. Oprócz drugiego i ostatniego - ISO 6400.
Poprzednie - dng, odbarwione w LR, lekko ruszony kontrast i clarity, wyostrzenie. Max 30 sekund na zdjęcie.
Zwykle jestem sceptyczny wobec wszelkich efektow á la film z aparatów, ale musze przyznać, że to pierwsze zdjęcie ma coś w sobie w kwestii kolorystyki
Völkchlor
Skontaktuj się z nami