Close

Strona 10 z 88 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

parę recenzji jest w tym wątku
    Völkchlor

Domyślnie

Na dpreview w recenzji Nikona A jest odniesienie do Ricoha.

Domyślnie

Spoko. Musze ochłonąć - sprytnego aparatu nie będzie ... do września chciałbym czy raczej jestem zmuszony kupić monitor do obróbki fotografii. Poniżej 3000 zł nie ma szans
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

a moze uzywka?
    Völkchlor

Domyślnie

Używka ? Nie zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem. Dzisiaj wypatrzyłem Eizo FlexScan SX2462W. Wydaje się być zacnym monitorem.
    ...
    Hmmmmm ... do fotografii to chyba jednak ten będzie lepszy (szkoda, że 22") : Eizo ColorEdge CG223W
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Co to jest za program TAv? I jakie lampy można pod tego Ricoha zapiąć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Co to jest za program TAv? I jakie lampy można pod tego Ricoha zapiąć?
    O ile dobrze pamiętam, to jest program w ktorym ustawiasz przesłonę i czas, a aparat dobiera do tego ISO tak zeby poprawnie naświetlić.

Lampy ma swoje, ale ma normalną gorącą stopkę - np. z GRD4 u znajomego sobie błyskałem duzymi lampami zewnętrznymi i zwykłą przez tego psztyczka-elektryczka co się w gorącą stopkę wsuwa.
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 08-06-2013 o 22:06
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    Hmmm.
    Jeśli nadal będzie zbierał tak entuzjastyczne recenzje, to jeszcze Ricoh podwyższy jego cenę.
    Miałem w planie zakup X100s na wakacje, a teraz... sam nie wiem.
    Na szczęście jest parę dni do namysłu, bo w żadnym ze sklepów w jakich byłem wczoraj JUŻ nie ma ani GR, ani X100s. Nowa dostawa za tydzień...

Domyślnie

Ta przynajmniej pokazuje, że mozna zrobić naprawdę świetny aparat za przystępną cenę i jak bardzo marketingowcy pompują ceny. Ja nadal jestem nieomalże w szoku, ze nowy model, w ktorym jest zastosowana duzo wieksza matryca - to jest wiekszy skok jak z APC-S na FF - z nowym szkłem, nowym softem, etc etc - jest droższy od poprzedniego o tak niewiele. Założę się ze gdyby to był Nikon GR lub Sony GR czy Canon GR - to by kosztował co najmniej 3500, a nie 2500 jak nie więcej.. Mam nadzieję ze Ricoh będzie kontynuował tą politykę.
    Völkchlor

Strona 10 z 88 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów