Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
tego, o czy się mówi przy czipsach nie wolno zdradzać, nigdy!

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
Dla mnie może robić nawet imadłem o ile przynajmniej utrzyma dotychczasowy poziom. Jeżeli jemu wychodzą tak dobrze fotosy robione w tak podłych warunkach oświetleniowych, to znaczy, że jednak GR nadaje się do zdjęć nocnych.
Imadlem moze byc ciezko (z akcentem na ciezko), Darek woli lzejsze sprzety

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Gniadek Zobacz posta
Czym innym jest "da się", czym innym "nadaje się". Da się różne karkołomne rzeczy różnym sprzętem robić, ale nie znaczy to że ten sprzęt będzie się dobrze w takich zadaniach spisywał. GR ewidentnie w nocy leży i kwiczy, to że da się nim coś zrobić wiąże się z totalną gimnastyką i sens używania go w takiej sytuacji jest wyłącznie okazjonalny. Znaczy się, jeśli się idzie robić zdjęcia w nocy, lepiej zabrać coś innego, ale jak się akurat nie ma przy sobie czegoś innego to oczywiście można próbować.
Niestety sa dwie opcje - albo przyzwyczaisz sie do wad danego sprzetu (niekoniecznie GR, masz jeszcze pare opcji, wiem ze X100/X100s odpada na starcie ) albo przestaniesz robic zdjecia bo nie ma aparatu idealnego (nie licze tego, ktory aktualnie mamy przy sobie bo ten zawsze i wszedzie bedzie najlepszy, cos jak sluzbowy samochod ).