Close

Pokaż wyniki od 541 do 550 z 879

Wątek: Ricoh GR

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    GL
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    No przecież napisałem, że w pokoju, popołudniem, na f8. Robiłem zblizenia na czesci, tak zeby byo coś widać poza jedną literką napisu, jak to zwykle ma miejsce na allegro. Uwielbiam takie foty sprzętu na 1.8 - zdjecie aparatu i ostry tylko róg, albo literka 5.6 na obiektywie.. ALE JEST PIĘKNA GŁĘBIA!
    Ja na allegro zazwyczaj robię smartfonem

A co do statywu, to ja po prostu nie mam innego aparatu, więc robię nim wszystkie foty - te w drodze po chleb i te wieczorne ze statywu. Choć ostatnio to nie robie żadnych i Ricoh zapewne pójdzie na sprzedaż w ramach sfinansowania Fuji. Ale nie tego Fuji, innego. Fociłem na Fuji, byłem pod Fuji, czas pojeżdzić na Fuji
    Jak tak, to rozumiem, jeśli to jedyny aparat to nie ma wyjścia.
    Z tym Fuji to jeszcze się zastanów, jeśli przez lata wystarczała ci jedna ogniskowa, nie wiem czy jest sens to zmieniać. Generalnie to i tak zawsze brakuje jakiejś ogniskowej, nawet jak się ma przy sobie 3 obiektywy, z na bank z reguły pod body podpięty jest nie ten co trzeba. Zyskujesz owszem sporo, ale stracisz bezpowrotnie kieszonkowość Ricoha. Może lepiej wejść w GR, nadal kompaktowy, a matryca jednak robi swoje.

No u mnie od noszenia po kieszeniach ponad dwa lata, już się rogi świecą na srerno - i to nie jest srebrny plastik bynajmniej.
    Co niestety nadal nie zmienia wrażeń dotykowych.
    Ostatnio edytowane przez GL ; 15-05-2014 o 10:09

Uprawnienia umieszczania postów