Dzięki Tomek. Rysiek ma GRDIV. Właśnie nim kontynuuje serię "Reflections", mam nadzieję że to w końcu wydrukują.
Szukaj
Dzięki Tomek. Rysiek ma GRDIV. Właśnie nim kontynuuje serię "Reflections", mam nadzieję że to w końcu wydrukują.
Żeby tak całkiem BW nie było…
tak, dostałem kilka dni temu
muszę go trochę okiełznać - możliwości parametryzacyjne przeogromne (wcześniej miałem Leicę X1)
pozdrawiam
Artur
Super! Kiełznaj go szybko i wrzucaj foty!
Sprawdź też koniecznie tryby tematyczne, je też można modyfikować. A zawsze masz opcję RAW +, więc jakby co można zawsze weócić do źródła. Wgraj też nowy soft.
Spoko
Przy okazji mam pytanie dot. ADJ/ISO lever (wybierak od strony ekranu), czy on się Wam czasami tak delikatnie przycina/przeskakuje wybór co dwa, słychać coś jakby delikatne ocieranie jakiejś sprężynki, czy jest bezgłośny? Nie wiem, czy tak ma być i jestem może przewrażliwiony, czy za chwilę coś się posypie. Mam też niebieskiego bad/hot pixela na wyświetlaczu i paproch na matrycy. Pan w Apollo poinformował mnie, że Ricoh dopuszcza jakiś tam procent bad pixeli, a paproch na matrycy mogę sobie oczywicie usunąć - odpłatnieWiecie może jak to wygląda, bo może warto go zareklamować, a nie chcę go wysłyłać do Niemiec bez potrzeby.
pozdrawiam
Artur
U mnie ADJ/ISO chodzi bezgłośnie i bez żadnych problemów.
W moim egzemplarzu również ADJ/ISO chodzi płynnie.
clusca
Fufu X
Skontaktuj się z nami