Szukaj
Völkchlor
AAA, teraz jasne
I wiesz, u mnie z rozgrzaniem baterii to nie problemChłodzenie by się raczej przydało; czasem cały aparat nagrzewa mi się tak że nie można go w dłoni utrzymać.
A tymczasem mój GRD powędrował na czyszczenie obiektywu/matrycy - pojawił się paproch. Ciekaw jestem czy to mój brak przejmowania się chuchaniem i dmuchaniem na aprat i noszenie go luzem po kieszeniach lub niekoniecznie czystym plecaku (czasem po wyjęciu musiałem go wręcz otrzepywać i przecierać), czy tez moze coś innego. Ale stawiam że to jednak dość intensywny rok użytkowania w mało sterylnych warunkach![]()
Völkchlor
Ja wczoraj obejrzałem sampelki i nawet te z cropa 10mpx są super - prawie ja z Sigmy DP
w GRD4 mam 10mp wiec bym nie zauważył roznicy w wielkosci![]()
Völkchlor
Dobra, gdzie kupić GR w zestawie z adapterem, konwerterem szerokokątnym i zapasowym aku?
Wysłałem mejla w poniedziałek do Apollo, ale do tej chwili brak reakcji. Jak wrócę z wyjazdu weekendowego, to jeszcze do nich zadzwonię.
Cyfrowe.pl za to szybko odpisały, że Ricoha nie prowadzą już. Liczyłem, ze może się uda, skoro mają Pentaxa i skoro Kuba u nich kiedyś kupił GR IV.
Interesuje mnie zakup z normalną gwarancją realizowaną w UE, a nie tylko na Dalekim Wschodzie.
Amazony de i uk mają aparat, ale bez akcesoriów, które mnie interesują.
Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 18-07-2013 o 18:35
Bo ja kupoowałem zanim się zmienił dystrybutor i wtedy w cyfrowych mieli wszystkie aktualne modele Ricochów. Ale nawet wtedy nie dalem rady kupić wszystkiego w Polsce - dekielek metalowy kupiłem w Niemczech, a adapter bodajże w HK - u nas dostałem tylko konwerter.
Völkchlor
Pamiętam, że wtedy jeszcze był inny dystrybutor. Widać obecny w ogóle nie współpracuje z cyfrowe.pl.
Jak napisałem po weekendzie jeszcze dryndę do nich i może się czego dowiem.
Może w końcu założę sobie konto na ebayu![]()
W UK na Amazone jest za niecałe 600euro ale bez konwertera - to najlepszy sklep wysyłkowy jaki znam.
Skontaktuj się z nami