Close

Strona 17 z 88 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 879

Wątek: Ricoh GR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ycp Zobacz posta
    AAA to nie alternatywa, tylko ostateczność. Kiedyś się tak ratowałem, udało się zrobić 12 zdjęć na nowych bateriach zanim padły.
    Ale ja miałem na mysli nie kupione w trybie emergency baterie, tylko ładowane akumulatorki, np. eneloopy. A co do tych kilku zdjec to jesli się nie robi długich czasów lub z lampą, to po wymasowaniu bateri zeby się troche nagrzała, mozna jeszcze zawsze kilka zdjec zrobić
    Völkchlor

Domyślnie

AAA, teraz jasne
    I wiesz, u mnie z rozgrzaniem baterii to nie problem Chłodzenie by się raczej przydało; czasem cały aparat nagrzewa mi się tak że nie można go w dłoni utrzymać.

Domyślnie

A tymczasem mój GRD powędrował na czyszczenie obiektywu/matrycy - pojawił się paproch. Ciekaw jestem czy to mój brak przejmowania się chuchaniem i dmuchaniem na aprat i noszenie go luzem po kieszeniach lub niekoniecznie czystym plecaku (czasem po wyjęciu musiałem go wręcz otrzepywać i przecierać), czy tez moze coś innego. Ale stawiam że to jednak dość intensywny rok użytkowania w mało sterylnych warunkach
    Völkchlor

Domyślnie

Ja wczoraj obejrzałem sampelki i nawet te z cropa 10mpx są super - prawie ja z Sigmy DP

Domyślnie

w GRD4 mam 10mp wiec bym nie zauważył roznicy w wielkosci
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    w GRD4 mam 10mp wiec bym nie zauważył roznicy w wielkosci
    W wielkości pewnie nie

Qrczaczek - gdyby nie ta ogniskowa...
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 19-07-2013 o 12:04

Domyślnie

Dobra, gdzie kupić GR w zestawie z adapterem, konwerterem szerokokątnym i zapasowym aku?
    Wysłałem mejla w poniedziałek do Apollo, ale do tej chwili brak reakcji. Jak wrócę z wyjazdu weekendowego, to jeszcze do nich zadzwonię.
    Cyfrowe.pl za to szybko odpisały, że Ricoha nie prowadzą już. Liczyłem, ze może się uda, skoro mają Pentaxa i skoro Kuba u nich kiedyś kupił GR IV.
    Interesuje mnie zakup z normalną gwarancją realizowaną w UE, a nie tylko na Dalekim Wschodzie.
    Amazony de i uk mają aparat, ale bez akcesoriów, które mnie interesują.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 18-07-2013 o 18:35
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Bo ja kupoowałem zanim się zmienił dystrybutor i wtedy w cyfrowych mieli wszystkie aktualne modele Ricochów. Ale nawet wtedy nie dalem rady kupić wszystkiego w Polsce - dekielek metalowy kupiłem w Niemczech, a adapter bodajże w HK - u nas dostałem tylko konwerter.
    Völkchlor

Domyślnie

Pamiętam, że wtedy jeszcze był inny dystrybutor. Widać obecny w ogóle nie współpracuje z cyfrowe.pl.
    Jak napisałem po weekendzie jeszcze dryndę do nich i może się czego dowiem.
    Może w końcu założę sobie konto na ebayu
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

W UK na Amazone jest za niecałe 600euro ale bez konwertera - to najlepszy sklep wysyłkowy jaki znam.

Strona 17 z 88 PierwszyPierwszy ... 715161718192767 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów