Szukaj
Całość dla mnie bardzo kiepska.
1. Fotki są jakieś płaskie.
2. Przepałów nie brakuje.
3. Z tej wyblakłej obróbki można wybrać te 1-2 zdjęcia, potem staje się to przygnębiające, BEZ WYRAZU i nudne. To jest wesele, a nie pogrzeb, czy rodzina ADAMSÓW
4. Dosłownie każda fotka to kadr centralny. Usprawiedliwienie mają tylko te symetryczne.
5. W plenerze to się nie popisałeś, bardzo kiepsko => gdzie nikt Cię nie poganiał.
Najmniejsze zło to fotka ostatnia
Ale spoko, że działasz, powodzenia.
aaa.... co to znaczy "ślub zwykły" ? Bo w takim miejscu to mi się wydaje, że ślub był niezwykły.
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 09-04-2013 o 14:01
"Nikon"
Nie jest dobrze. Totalny chaos. Nie rozumie w jakim celu tyle ujec samej sukni. Bardzo slabe 4l, 5l - po co ta fota? Podoba mi sie 6 p. W plenerze polegles po calosci.
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Bardzo dużo centralnych kadrów - w tym, co przedstawiłeś na forum. Przydałoby się trochę urozmaicenia, bo przy kilku takich setach to już razi. Niemniej podoba mi się pierwszy i drugi set - bardzo fajne detale. Podoba mi się zestawienie na 5 secie, ciekawe
Plener nie leży mi - pomijając brak spójności kolorystycznej, co bardzo widać np. na 9, to w porównaniu z kadrami z detalami panuje tu (wg mnie) jakiś nieogarnięty bałagan w kadrze.
A co zlego w centralnych kadrach?
Fejsbuk Darek Novak
Poczytaj o kompozycji. Tutaj jest kilka pozycji: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=227010
Pozdro !!!
Ostatnio edytowane przez josephebeloki ; 09-04-2013 o 22:28
"Nikon"
Czepiacie się. Mi się podoba obróbkowo - przynajmniej zachowuje spójność. Co do pleneru to może nie było czasu, może nie było chęci - nie wiem, nie wnikam. Wolę te centralne kadry niż 5P. Jaka to pamiątka? Nie mogę zrozumieć tego kadrowania. Im dziwaczniejszy kadr tym więcej pisku. Śluby to sztampówa. To ma być pamiątka na teraz, za 3 lata, za 20 i nawet jak wnukowie odkopią. Sztuka sztuką, ale lekcje trzeba odrobić i z każdego ślubu oddać "ileśtam" standardów. Takie jest moje zdanie.
1 , 2 i 3 bardzo fajne
5 - bardzo dziwne kadrowanie - takie wschodnie nie wiem co w tym ludzie widzą ?? aczkolwiek coraz więcej osób tak kadruje , a żeby to miało sens i smak trzeba to robić umiejętnie i z wyczuciem
plener tak jak koledzy napisali , kiepsko i bez pomysłu
Podoba mi się za wyjątkiem 4L i 5-ką L/P.
Fajna obróbka, taka pachnąca "naftaliną" świetnie gra z miejscówką. Kadry też mi pasują do tego klimatu, może i centralne ale dla mnie raczej takie "nie nowoczesne", "dziadkowe" i w przyjemny sposób "naiwne".
Jeszcze przyczepię się do 10-tki, na której wolałbym widzieć całe postacie, albo najlepiej wcale; tło nie pasuje mi do całości.
Heblooki jak mozna przytaczac takie popzycje w dzisiejszej fotografii? prosze Cie o zweryfikowanie tej listy i o o dodanie chocby jonasa petersona czy jose villa! nie mozna dzis opierac sie na tej literaturze. Choc Ty jak widac nadal tkwisz mocno w du...ie tzw.
Ja nie chce odrabiac lekcji z fotografii, juz to przerabialem, brak satysfakcji i brak klientow.Ciesze sie z odmiennosci zdan w tyym watku.
Fejsbuk Darek Novak
Skontaktuj się z nami