Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Ania

Domyślnie Ania

Witam.
    Z pewna niesmialoscia wrzucam tu zdjęcie. Wcześniej miałem jakieś debiuty ale to raczej w fotografii albumowej.
    Krytyka zawsze jest dobra.
    N i pare gratów

Domyślnie

niepotrzebna ramka, poza tym raczej w porządku mogłoby być jedynie minimalnie więcej górki.
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

Gdyby Ania odeszła od ściany, to byłaby bardziej wyeksponowana, a tło bardziej rozmyte, co przy portretach jest jak najbardziej porządane.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

dzięki za komentarze.
    Niestety dalsze odsunięcie modelki od tła nie było za bardzo możliwe. Są to drzwi do komórki więc odsunięcie jej za bardzo powodowało ze ściana weszłaby w kadr. Aczkolwiek te paręnaście centymetrów może by się dało. Więc trzeba będzie poprawić kadr. A co do ramki to właśnie automatycznie mi tworzy w programie do zmniejszania. A ja gapa zapominam ją wyłączyć.
    N i pare gratów

Domyślnie

Mz światło za ostre z boku.
    Dużo za ostre.
    Tym samym kontrast po prawej i lewej za duży.
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Taki kanon trochę portretowania jeżeli chodzi o kadr, ale szczerze mówić zupełnie mnie nie urzekło. Jakiejś energii mi brakuje, czegoś wartego skupienia.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

dzieki, własnie na kanonach trzeba sie uczyć. Wiadomo szału nie ma. Ale od czegoś trzeba zacząć.
    Pozdrawiam Piotrek
    N i pare gratów

Domyślnie

Mnie się nie podoba, że lewe ramię jest bardziej oświetlone niż twarz, co powoduje, że najpierw się patrzy na rękę a nie na twarz.

Uprawnienia umieszczania postów