Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: >> Waldi <<

Domyślnie >> Waldi <<

Witam,
    prosty portret Waldka do oceny.
    Ciekaw jestem waszej opinii nie tylko na temat światła ale też obróbki, trochę popsociłem i nie wiem czy nie przekombinowałem
    Dzięki

Pozdrawiam

Domyślnie

Mnie się podoba. Szkoda, że bez exifa
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

jak dla mnie włosy na samej górze trochę za bardzo zlewają się z tłem, to odcięcie kontrastu na płaszczu wygląda super ale właśnie na włosach w tym wypadku trochę mi nie pasuje, może kontra załatwiła by sprawę?
    poza tym portret bardzo fajny, kolorystyka, kontrasty (poza włosami), GO super, spojrzenie ciekawe
    D780|17-35|35|50|85

Domyślnie

Mnie sie rownież podoba.
    Zarazem zwykły ale bardzo fajny portret.
    N i pare gratów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tworas Zobacz posta
    jak dla mnie włosy na samej górze trochę za bardzo zlewają się z tłem...//...może kontra załatwiła by sprawę?
    poza tym portret bardzo fajny, kolorystyka, kontrasty (poza włosami), GO super, spojrzenie ciekawe
    Zwróciło to również moją uwagę kolejnym razem zapewne będzie kontra albo wyżej światło na tło.
    Dzięki za komenty.

Domyślnie

Opowiesz coś o PSuciu??
    Generalnie bardzo fajnie, z uwagą jak powyżej, na 90% inaczej ustawione światło na tło załatwiło by sprawę. Kontra mogłaby popsuć efekt i wprowadzić nienaturalność która teraz bije. Przypomina mi portrety Gregora. Ja chyba bym jeszcze lekko uciekł z głównym światłem na bok. Od góry ale lekko po lewej żeby zwiększyć cień....ale to takie gdybanie nie poparte doświadczeniem :/
    Ogólnie całość bardzo fajnie

Domyślnie

Jakoś rzadko widuję męskie portrety, które mi podchodzą, a w tym przypadku tak jest Bardzo fajne nieostrości kierujące wzrok na twarz i spojrzenie modela. Sam model też świetnie zagrał. Kolory nadające klimatu. Dobra robota, gratki

Domyślnie

Też jestem zdania że kontra popsułaby zdjęcie - straciłoby swój klimat. Generalnie nic bym nie zmieniał bo jest fajnie.

Domyślnie

Bardzo fajna praca, obróbka mi się podoba, fajne kolorki. Jak już napisano wyżej włosy na górze zlewają się z tłem, ja pokusiłbym się o lekką kontrę z góry na tył głowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nickt Zobacz posta
    Opowiesz coś o PSuciu??
    Wszystko metodą prób i błędów począwszy od BB i pracy suwakami na kolorach przez kontrast. Tutaj zrobiłem foto na BW i mieszałem warstwy z kolorem. Dalej był filtr górnoprzepustowy, mieszanie warstw znowu kolory, kontrast suwakami ekspozycji...
    "Wyciągnąłem" trochę oczy i zwiększyłem minimalnie kontrast na samej twarzy.
    Dokładnego przepisu nie podam bo same tego do końca nie ogarniam :P

Uprawnienia umieszczania postów