Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie PSD do sciagniecia!

Witajcie!

Dla zainteresowanych jak wyglada postprodukcja tej sesji:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=224309

... zapraszam do sciagniecia mojego PSD'ka z warstwami!!:
    http://www.joannakustra.com/user/Kustra_tutorial.psd

Pozdrawiam cieplo!
    Joanna

Domyślnie

Z chęcią popatrzę
    D800 | D800 | N16 2.8 | N14-24 | N70-200 2.8 II | S35 1.4 ART | S50 1.4 ART | S85 1.4 | N105 2.8 VR Micro | SB-800 | SB-900 |

Domyślnie

Niby szczegóły i drobnostki, a jednak wisienka na torcie, super.

Domyślnie

Dzięki za podzielenie się talentem. Rispekt. Zastanawiam się tylko, czy niektóre z akcji / warstw nie mogły być połączone i wykonane za jednym podejściem? Czy każda z nich to jakiś detal, który składa się na zamierzony cel?
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

jestem zaskoczony pozytywnie,że ktos odwazył sie wstawić swój workflow.
    mam w zwiazku z tym pytanie, w jaki sposób ujednoliciłes tak doskonale kolorystycznie kazde zdjecie z tej sesji?
    Kazde zdjecie jest dokałdnie takie samo kolorystycznie
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trudnoonazwe Zobacz posta
    Zastanawiam się tylko, czy niektóre z akcji / warstw nie mogły być połączone i wykonane za jednym podejściem? Czy każda z nich to jakiś detal, który składa się na zamierzony cel?
    Zapewne moglyby byc skrocone, tzn zrobione na mniejszej ilosci warstw, ale czas bylby dokladnie taki sam. Taki sposob sobie wypracowalam i tak mi po prostu wygodniej, ze kazda korekcje kolorow robie na osobnej warstwie. Wiekszosc warstw tyczy sie konkretnych kolorow, dlatego sa na osobnych warstwach - jest to dla mnie bardziej przejrzyste.

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    mam w zwiazku z tym pytanie, w jaki sposób ujednoliciłes tak doskonale kolorystycznie kazde zdjecie z tej sesji?
    Kazde zdjecie jest dokałdnie takie samo kolorystycznie
    bardzo prosto - pracuje nad kolorem kontrastem na jednym zdjeciu, po czym wszystkie reszte z serii wywoluje w camera raw w podobnej barwie kolorystycznej, jasnosci i w PS'ie tylko przeciagam te warstwy z pierwszego zdjecia na wszystkie inne. Takze poza podstawowym wyczyszczeniem zdjecia nie mam juz nic do roboty jezeli chodzi o kolory i kontrasty... Dalam Ci wlasnie narzedzia, ktore Ci pozwoli zrobic doladnie takie samo zdjecie pod wzgledem kolorystycznym :P

Tak naprawde przez lata wypracowalam sobie kilka efektow, ktore mi sie podobaja i sobie je po prostu przeciagam z sesji na sesje delikatnie tylko dopasowujac wg gustu. to sie nazywa chyba styl... czy cos w ten desen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qstra Zobacz posta
    to sie nazywa chyba styl
    Yes, Milady.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Dzięki wielkie, bardzo pomocne i rozwijające!
    Mam Nikona D7000, w którym działa AF.
    fejsbuk

Domyślnie

Super Dzięki
    | ... |

Domyślnie

Panno/i Joanno co prawda i tak pewnie nigdy nie uda mi się stworzyć choć jednego zdjęcia abym mógł je nazwać: jak u Qustry, ale mimo wszystko dziękuję, bo chyba na FB kiedyś pytałem dokładnie o to zdjęcie
    wiem że pewnie tego nawet nie zauważyłaś, ale mimo wszystko czuję się wyróżniony z tłumu.
    Może za kilka/nascie lat jak pojmę o co tak naprawdę walczę w Ps to ten PSD się przyda, na razie to dla mnie czary.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów