Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dzięki za podzielenie się talentem. Rispekt. Zastanawiam się tylko, czy niektóre z akcji / warstw nie mogły być połączone i wykonane za jednym podejściem? Czy każda z nich to jakiś detal, który składa się na zamierzony cel?
    aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio

Domyślnie

jestem zaskoczony pozytywnie,że ktos odwazył sie wstawić swój workflow.
    mam w zwiazku z tym pytanie, w jaki sposób ujednoliciłes tak doskonale kolorystycznie kazde zdjecie z tej sesji?
    Kazde zdjecie jest dokałdnie takie samo kolorystycznie
    FiX-owe Nikony
    http://zoltyserwisfotograficzny.info
    niezależne opinie klientów o serwisie "N"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Trudnoonazwe Zobacz posta
    Zastanawiam się tylko, czy niektóre z akcji / warstw nie mogły być połączone i wykonane za jednym podejściem? Czy każda z nich to jakiś detal, który składa się na zamierzony cel?
    Zapewne moglyby byc skrocone, tzn zrobione na mniejszej ilosci warstw, ale czas bylby dokladnie taki sam. Taki sposob sobie wypracowalam i tak mi po prostu wygodniej, ze kazda korekcje kolorow robie na osobnej warstwie. Wiekszosc warstw tyczy sie konkretnych kolorow, dlatego sa na osobnych warstwach - jest to dla mnie bardziej przejrzyste.

Cytat Zamieszczone przez avatarr Zobacz posta
    mam w zwiazku z tym pytanie, w jaki sposób ujednoliciłes tak doskonale kolorystycznie kazde zdjecie z tej sesji?
    Kazde zdjecie jest dokałdnie takie samo kolorystycznie
    bardzo prosto - pracuje nad kolorem kontrastem na jednym zdjeciu, po czym wszystkie reszte z serii wywoluje w camera raw w podobnej barwie kolorystycznej, jasnosci i w PS'ie tylko przeciagam te warstwy z pierwszego zdjecia na wszystkie inne. Takze poza podstawowym wyczyszczeniem zdjecia nie mam juz nic do roboty jezeli chodzi o kolory i kontrasty... Dalam Ci wlasnie narzedzia, ktore Ci pozwoli zrobic doladnie takie samo zdjecie pod wzgledem kolorystycznym :P

Tak naprawde przez lata wypracowalam sobie kilka efektow, ktore mi sie podobaja i sobie je po prostu przeciagam z sesji na sesje delikatnie tylko dopasowujac wg gustu. to sie nazywa chyba styl... czy cos w ten desen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qstra Zobacz posta
    to sie nazywa chyba styl
    Yes, Milady.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Uprawnienia umieszczania postów