Dzięki za podzielenie się talentem. Rispekt. Zastanawiam się tylko, czy niektóre z akcji / warstw nie mogły być połączone i wykonane za jednym podejściem? Czy każda z nich to jakiś detal, który składa się na zamierzony cel?
Szukaj
Dzięki za podzielenie się talentem. Rispekt. Zastanawiam się tylko, czy niektóre z akcji / warstw nie mogły być połączone i wykonane za jednym podejściem? Czy każda z nich to jakiś detal, który składa się na zamierzony cel?
aparat i dużo światła | Mój Blogasek | Portfolio
jestem zaskoczony pozytywnie,że ktos odwazył sie wstawić swój workflow.
mam w zwiazku z tym pytanie, w jaki sposób ujednoliciłes tak doskonale kolorystycznie kazde zdjecie z tej sesji?
Kazde zdjecie jest dokałdnie takie samo kolorystycznie
Zapewne moglyby byc skrocone, tzn zrobione na mniejszej ilosci warstw, ale czas bylby dokladnie taki sam. Taki sposob sobie wypracowalam i tak mi po prostu wygodniej, ze kazda korekcje kolorow robie na osobnej warstwie. Wiekszosc warstw tyczy sie konkretnych kolorow, dlatego sa na osobnych warstwach - jest to dla mnie bardziej przejrzyste.
bardzo prosto - pracuje nad kolorem kontrastem na jednym zdjeciu, po czym wszystkie reszte z serii wywoluje w camera raw w podobnej barwie kolorystycznej, jasnosci i w PS'ie tylko przeciagam te warstwy z pierwszego zdjecia na wszystkie inne. Takze poza podstawowym wyczyszczeniem zdjecia nie mam juz nic do roboty jezeli chodzi o kolory i kontrasty... Dalam Ci wlasnie narzedzia, ktore Ci pozwoli zrobic doladnie takie samo zdjecie pod wzgledem kolorystycznym :P
Tak naprawde przez lata wypracowalam sobie kilka efektow, ktore mi sie podobaja i sobie je po prostu przeciagam z sesji na sesje delikatnie tylko dopasowujac wg gustu. to sie nazywa chyba styl... czy cos w ten desen
![]()
Skontaktuj się z nami