Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Domyślnie

No właśnie D800 trochę przeraża mnie wielkością matrycy (wiem że możemy trochę pliki zmniejszyć) i do jego szybkość troszkę nie zadowoli osób robiących reportaż.
    Natomiast tak jak mówicie D600 trochę mało ergonomiczny. Czy dobrze pamiętam że nie ma gniazda PC? Troszkę także siedzę w studio i czasami się przydaje jak wyzwalacz padnie.
    Niestety D700 odpada ze względu na brak nowych egzemplarzy. Potrzebna FV VAT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OptiFoto Zobacz posta
    Niestety D700 odpada ze względu na brak nowych egzemplarzy..
    Amazon

Domyślnie

Jak dorwiesz w jakimś komisie to nie dogadasz się z tą F-rą?
    A jak zupełnie nowe to ja bym popatrzył na swoje podwórko i 5D mk3.
    Moj serdeczny przyjaciel - Canoniarz od wieeeelu lat zmienił jakiś czas temu z mk2 na mk3.
    Miałem oba w łapie - mk2 nawet na 2-3dni dostałem od niego na testy. Z tego co pamiętam chyba z L-ką 35 1,4.
    O ile D700 na mk2 nie wymieniłbym nigdy to na mk3 już praktycznie bez problemu.
    W C masz kilka fajnych szkieł, których brakuje w N. Oczywiście działa to w drugą stronę ale.
    Ja gdybym teraz nie miał sprzetu a miałbym 17k to nie wiem czy wybór by nie padł na "czerwoną stronę mocy"
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnow/Tilburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OptiFoto Zobacz posta
    Niestety D700 odpada ze względu na brak nowych egzemplarzy. Potrzebna FV VAT.
    Około miesiąca temu widziałem (sam byłem zaskoczony) nówkę D700 w zestawie z N24-70 w RTV EURO AGD w Sosnowcu, niestety ceny nie pamiętam.
    D600,D80 + kilka szkieł

Domyślnie

Zdarza się D700 w sklepach? no no...
    Też bym spoglądał w stronę 5Dmk3. Ja wiem, inne szkła itd. Cóż.
    Zgadza się, D600 chyba nie ma PC. To w sumie chyba nie problem, bo można przez kostkę na sankach i radiowo, no ale.
    Zdecydowanie, najlepsze puszki Nikona (jak dla mnie) to nadal D700 i D3s. Takie życie. Ja się w sumie cieszę, bo dzięki temu nie mam żadnego ciśnienia po ostatnich premierach.
    Jedyne, co bym zaimportował do D700/D3s to tryby U1 U2. Canon ma to od wieków. Nikon też miał w F70, nie mogę zrozumieć, dlaczego nie ma tego w topowych modelach. Ale dość zrzędzenia...
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Sam mam taką zagwozdke i nie wiem co kupić... niestety D800 to modernizacja a raczej zakup komputera co lekko ręką wyniesie 3k... hmmm wciąz czekam do 1 go czerwca jeszcze kupa czasu

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów