Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Blackford Hill

Domyślnie Blackford Hill

Góry Pentlandy na południe od Edinburgha. Bardzo blisko, aż za blisko, bo jak sami wiemy to co pod nosem najtrudniej się fotografuje.
    ZAPRASZAM:

Blackford Hill

|Nikon D200|Sigma 10-20mm@10mm|f/11|ISO100| rozne czasy przy użyciu BKT (głowny 1/15sek|polaryzator|

Krotki opis:
    na zdjęcie składają 3 klatki:
    1: ostrość na pierwszy plan
    2: ten sam punkt ostrości i niedoświetlenie o -1 E/V (w celu wydobycia faktury i uniknięcia przepaleń)
    3: ostrość na 2 plan (gory, niebo)

Składane ręcznie z zachowaniem największej ilości szczegółów oraz dynamiki światła.
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Technicznie zdjecie znakomite, technika bardzo dobra i staram sie ja uskuteczniac, narazie teoretycznie.
    Zrobilem kilka sklejek, ale narazie wciaz to uskuteczniam...

Domyślnie

Ładnie, ale ja bym wolał te góry z tyłu oglądać niż te trawy. A może wieloryba w Oban byś ustrzelił?

Domyślnie

Super, że dałeś opis wykonania I to wszystko nikonem D200, który już dawno nie powinien robić zdjęć Świetne zdjęcie

Domyślnie

I to wszystko nikonem D200, który już dawno nie powinien robić zdjęć
    Cóż za presja!
    Zrobilem kilka sklejek, ale narazie wciaz to uskuteczniam...
    Grześ, ty taki przeciwnik HDR

Seba, foty jak zawsze super :
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mskowronski Zobacz posta
    Super, że dałeś opis wykonania I to wszystko nikonem D200, który już dawno nie powinien robić zdjęć Świetne zdjęcie
    Zawsze lubię się dzielić swoimi spostrzeżeniami, ale widzę, ze nie ma to sensu tutaj...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

ale widzę, ze nie ma to sensu tutaj...
    Eee, zapomniałeś jeszcze o podglądaczach
    Pozdrawiam
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Ładnie, nawet bardzo, szkoda jedynie, że nie ciut większe. Technikalia bez zarzutu, przyjemnie pogapić się na ten obrazek.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    ale widzę, ze nie ma to sensu tutaj...
    halo halo jak to nie ma sensu? choćby jedna osoba wyciągnęła jakieś wnioski, jest jakiś sens, zdjęcie mega!! i wielki dzieki za opisówke w imieniu wszystkich nieśmiałych podglądaczy) dzięki opisom technicznym Twoje zdjęcia jeszcze bardziej inspirują..
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Grześ, ty taki przeciwnik HDR
    Zawsze mowie, ze HDR moze robic ktos kto ma jakies pojecie o fotografii a poza tym to zupelnie inna bajka...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów