Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Myszołów po raz kolejny

Tym razem nieco bardziej dynamicznie, zapraszam.

1.

2.

3.

4.

Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Nie wiem czemu, ale mam odczucie, że trochę pokraczny ten myszołów. Jednak wydaje mi się, że sceny dosłownie ułamki sekund przed/po pokazanych przez Ciebie scenach zmieniłyby moje odczucia. 3-ka mi się nie podoba z powodu tego, że nie widać frontu ptaszora. 4-ty jakiś wyrwany z kontekstu ten kadr. 2-ka wydaje mi się ciekawa jestem na tak. Na 1 przeszkadza jednak śnieg... Ciasno trochę wszędzie...

Pozdrawiam

Domyślnie

jedynka najlepsza
    D....,TC-14II

Domyślnie

Ja tam biore wszystkie choc wolalabym ciut cieplej....Zazdroszcze takich spotkan
    Canon

Domyślnie

dla mnie bomba 1 i 4 najlepsza,wszystkie dynamiczne i bardzo fajnie naświetlone a kolorystyka super taka jaką lubię
    jakim zestawem robione ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davio Zobacz posta
    jakim zestawem robione ?
    D800 + AF-S 300 f 4

Domyślnie

Ależ jakość!!! Jedynka robi miazgę! Czad!
    Fuji

Domyślnie

Tak, jedynka jest świetna Gratuluję
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Muszę to napisać, foty mnie powalily ja marze o tym aby taki kadr mi się trafił.
    Napisz Kelvin coś więcej o tym jak udało ci się go tak ustrzelić, mam szkło 70-200mm i mam nadzieje że uda mi się coś podobnego schwytać, zamierzam nabyć TC 2x mam D800 robiłem próby ze złapaniem ptactwa z odległości ok 200m ale marnie to wyszło.
    Napisz z jakiej odległości go ustrzeliłeś, czy rozbiles obóz pod lasem?
    Nie wszystko wyglada tak, jak widzi to aparat
    Michalski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal Szipluk Zobacz posta
    Muszę to napisać, foty mnie powalily ja marze o tym aby taki kadr mi się trafił.
    Napisz Kelvin coś więcej o tym jak udało ci się go tak ustrzelić, mam szkło 70-200mm i mam nadzieje że uda mi się coś podobnego schwytać, zamierzam nabyć TC 2x mam D800 robiłem próby ze złapaniem ptactwa z odległości ok 200m ale marnie to wyszło.
    Napisz z jakiej odległości go ustrzeliłeś, czy rozbiles obóz pod lasem?
    Ha ha, sorry za śmiech, ale tak sobie myślę, że jeszcze zaledwie 2 lata temu nie odróżniłbym wróbla od dajmy na to sikorki, to wszystko co lata to były po prostu "ptaki", które sr*ły mi na samochód ilekroć zaparkowałem pod latarnią
    Dzięki kilku Kolegom zainteresowałem się tym tematem, ale cały czas uważam siebie za nowicjusza w takiej fotografii... te zdjęcia też by nie powstały gdyby nie Ich wskazówki, dlatego też dziwnie się czuję w roli udzielającego porad No ale foty nie są też przypadkowe, więc do tematu:

- po pierwsze ukrycie czyli czatownia - z odległości 200 metrów nic nie zrobisz - za daleko. Te kadry powstały, gdy siedział góra 5 m ode mnie, czyli całkiem blisko. No i tutaj się kłania czatownia lub jakieś ukrycie,
    - po drugie stołówka, czyli w okresie zimowego niedoboru pożywienia trzeba go jakoś "zaprosić" w miejsce, gdzie się ukryłeś i gdzie chcesz go sfotografować,
    - po trzecie cierpliwość - całkiem sporo razy leżałem w ukryciu, zanim udało się coś takiego zrobić...

Jakbyś miał pytania to pisz na pm, postaram się odpowiedzieć.

Aha, jeszcze jedno, kombinację 70-200 i TC to sobie najpierw przetestuj - czy to jest właśnie to czego szukasz. Ja mam 70-200 VRI i TC 20EIII i mówiąc oględnie nie jestem zachwycony. AF jest wolny i trzeba przymykać do f 6,3 albo i więcej, bo jest nieco mydlany. Podobno z 70-200 VRII lepiej działa. Te foty robione innym szkłem.

Pozdrawiam i powodzenia
    Paweł

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów