Ale do czego? Do kawałka plastiku? W jakim celu?
EDIT:
O matko, masz rację: Vertax D15 wyposażony jest w gniazdo USB pozwalające na aktualizację oprogramowania firmware.
Szukaj
Ale do czego? Do kawałka plastiku? W jakim celu?
EDIT:
O matko, masz rację: Vertax D15 wyposażony jest w gniazdo USB pozwalające na aktualizację oprogramowania firmware.
Witam.
Teraz i ja stanąłem przed ciężkim wyborem gripa, oryginalny odpada ze względu na cenę.
Najlepszym wyborem wydaje mi się Vertax, ale pytanie cz\y warto dać prawie dwa razy tyle co za Meike??
Czy ktoś porównywał je razem?? Bo wypowiedzi wydają się być trochę subiektywne, każdy opisuje to co sam używa, nikt nie porównuje.
Powiedzcie mi czy w Pixelu jak i Meike kółka są gumowe czy plastikowe??
A co do Pixele to gniazdo USB może się przydać, bo patrząc na ostatnie zachowanie Nikona względen innych producentów akcesoriów
to wszystkiego można się spodziewać... :/
Pozdrawiam![]()
Pixel'a da rade wyrwać za 279zl + wysyłka w NotoPstryk.pl![]()
Sprawdziłem teraz na notopstryk.pl i są po 329 chyba że jakoś źle patrzę. Chociaż ja jak coś to w UK będę kupował ale w PL też nie ma problemu bo za tydzień będę, więc to wszystko jedno.
Pozdrawiam
Nikon D7100 + Grip Pixel, S 8-16, S 18-35 , S 70-200 OS, YN 568EX, YN 560II, i jeszcze trochę szpargałów.
No nie wiem, jak pisalem na mailu to facet taká cene mi podal
Ja również stoję przed wyborem gripa do D7100 i nie mogę się zdecydować ;/ Waham się między Pixelem a Meike... (miałem grip firmy meike w moim poprzednim korpusie i byłem bardzo zadowolony).
Not all jokes are funny ; ) || Był D5000, D300... Teraz D7100 + N18-105VR + Sigma 18-35 1.8 + NSB-800 + Nissin Di866 Mk II
naczytałem sie i tak:
phottix +
vertax -? ++ + + + ++
meike + + +- - - +
ori + + +
++ to duży zachwyt, + to dobra praca a -? to zawias nie wiadomo czy pod wpływem gripu. Chce gipa![]()
D810; N50G; N24-70; N200-500; SB-900
Ogólne opinie o gripach są takie
- Phottix, Ownuser, itp - najgorsze,
- Meike - bardzo dobre
- Pixel - najlpesze, choć dość często są zgłaszane problemy ze stabilnością aparatów (D800, D7100, D600). Wygląda to na problemy z softem gripu. A pixel pewnie wypuścił swoje gripy, aby nie być za daleko za konkurencją mimo, że nie mieli gotowego produktu.
Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 16-12-2013 o 01:53
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
ja kupiłam Newella. jutro dojdzie to się pochwalę co i jak. niestety ale w Polsce jakiś deficyt nastał na Meike.
D7100 | S 10-20 4-5.6 EX | N 35 1.8G | T 70-300 VC USD | SB-700
Pozdrawiam, Ola
Gonzo nie straszWłaśnie dziś kupiłem Pixela i zobaczymy jak dalej pójdzie...
Skontaktuj się z nami