Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 102

Domyślnie

Zakupiłem na amazonie parę tygodni temu (wyszło ok. 300zł) po przeczytaniu sporej ilości opinii. Nie chciałem płacić 3x więcej za nikona, zwłaszcza, że ludzie skarżyli się, że wcale tak idealnie nie pasuje.
    Wykonanie bardzo dobrej jakości, przyjemnie się trzyma, nie jest to na pewno tani plastik, żadnych prześwitów, sanki na baterie i aku dobrze wykonane, zamknięcie ok, dokręca się idealnie.
    Spust migawki wyczuwalny 2-stopniowy (choć to pewnie indywidualna sprawa).
    Wskazanie baterii AA jak i aku prawidłowe. Należy pamiętać o ustawieniu w menu aparatu odpowiednich parametrów baterii AA, w przeciwnym razie aparat może nie wyświetlać prawidłowo ich stanu, albo wcale.
    Sprawdzone na AA Ni-MH i 2 oryginałach Nikona EN-EL15.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishii Zobacz posta
    Zakupiłem na amazonie parę tygodni temu (wyszło ok. 300zł) po przeczytaniu sporej ilości opinii. Nie chciałem płacić 3x więcej za nikona, zwłaszcza, że ludzie skarżyli się, że wcale tak idealnie nie pasuje.
    Wykonanie bardzo dobrej jakości, przyjemnie się trzyma, nie jest to na pewno tani plastik, żadnych prześwitów, sanki na baterie i aku dobrze wykonane, zamknięcie ok, dokręca się idealnie.
    Spust migawki wyczuwalny 2-stopniowy (choć to pewnie indywidualna sprawa).
    Wskazanie baterii AA jak i aku prawidłowe. Należy pamiętać o ustawieniu w menu aparatu odpowiednich parametrów baterii AA, w przeciwnym razie aparat może nie wyświetlać prawidłowo ich stanu, albo wcale.
    Sprawdzone na AA Ni-MH i 2 oryginałach Nikona EN-EL15.
    Zakupiłeś której firmy?
    D810; N50G; N24-70; N200-500; SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabrewulf Zobacz posta
    Zakupiłeś której firmy?
    pixela

Domyślnie

No to ja też dołączę się do opinii Grip'a Pixel Vertax - bardzo dobrze wykonany, spust faktycznie lepiej wyczuwalny 2-stopniowy bardziej wyczuwalny niż w korpusie. Miałem wcześniej Oryg. MB-D10 do D300 i powiem, że gdyby nie to, że Pixel jest lżejszy to wykonanie jest jak oryginał, struktura plastiku grip'a i gumy rękojeści identyczna z korpusem. Pod mój korpus cały czas jest podpięte tele N300 f/4 i ono trochę waży ale trzymając za grip cały zestaw jest stabilny. Ja akurat jadę na dwóch aku. oryginalnych i obydwa aku. zachowują się bardzo dobrze w gripie i korpusie.

Domyślnie

czy kts uzywa moze tanszego gripu Mike za 195 zł ? jak sie sprawuje ?
    Ostatnio edytowane przez Fortaigne ; 22-09-2013 o 00:08

Domyślnie

Ja używam Meike od 2 miesięcy i jest dobrze nawet bardzo. Kupiłem go bo w innym korpusie też mam Meike. Wykonanie jak dla mnie całkiem dobre, aparat nie fiksuje. Plastik jest też nie najgorszy i całość sprawia dobre wrazenie. Nie bawie się w AA tylko mam dwa org aku.

Domyślnie

Jakby co, to ja mam grip Pixela. Tak sam plastik jak w D7100, dobrze spasowany, nie ma problemow z zasilaniem (jak na razie). Spust jest troszke inny, ale to drobnostka. Ogolnie ok. Dalem z przesylka 344 zl.

ps. Za grip do D300 dalem tysiaka, bo jednak co metal, to metal. W przypadku D7100 nie wiem skad ta absurdalna cena. Stop magnezu, to może jest na stopce od lampy. Ot, zwykły plastik. Już w D80 dotykałem takiego.
    Ostatnio edytowane przez docxxx ; 25-09-2013 o 15:10

Domyślnie

I faktycznie updateuja soft do niego? Bo nie moglem nigdzie znalezc info

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalk 4

Domyślnie

Nowy soft do gripa? No tego jeszcze nie grali. Ponoć do Iphona już można http://www.komputerswiat.pl/nowosci/...ie-nabrac.aspx

Domyślnie

No pixel chwali sie wgrywaniem softow przez usb

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalk 4

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów