Witajcie po dość długim czasie, postaram się streszczać.
Pozbyłem się mojego D90 + kit 18-105 (na liczniku 74 tys klapnięć w dokładnie 3 lata) w sumie z dwóch względów:
- nie wystarczające ISO w pewnych momentach
- dość kiepskie video na którym mi dość mocno zależało.
Zostało mi trochę sprzętu, który dość łatwo w sumie mogę się pozbyć i aż tak mocno jeszcze na nim nie stracić, mianowicie: N 35f/1,8 - N50 f/1,8 - Sigma 10-20 f/4-5,6 - SB-900 - x4 wyzwalacze YN-603
Chcę od razu coś kupić (ale bez paniki), co da mi lepsze ISO i oczywiście jakość video porównywalną z Canonami. Od czasu do czasu lubię coś sobie zmontować i nawet myślę aby się tym trochę pobawić (nie czysto komercyjnie ale na pewno z jakimiś benefitem, więc chciałbym aby potencjalnemu klientowi dostarczyć dobrą jakość).
Moja ostatnia produkcja, http://www.youtube.com/watch?v=3BWPHFDzhc4 w większości nagrywana Panasonikiem TM-900 i Canonem 650D + 50 f/1.4 i ISO 1600 (od razu zauważycie które sceny były kręcone Canonem, używana przysłona to 3,2 -5,6 na ISO 1600, bardzo podoba mi się ta plastyka obrazu z Canonów). NIE UŻYWAŁEM żadnych lamp (czasem doświetlałem sceny telefonem)
Nie powiem.. myślałem o zmianie systemu, ale ze względu na pozostałości sprzętu, cały czas się waham.
W związku z premierą D7100, proszę właścicieli tej lustrzanki o opinie na temat właśnie funkcji video w tym aparacie.
Z tego co już zdążyłem wygrzebać w necie to brak sterowanie przysłoną w trybie nagrywania. (to minus) i brak wbudowanego filtra dolnoprzepustowego (do koćna nie wiadomo jeszcze jaki to ma wpływ na obraz video)
Jak sądzicie czy zakupując ten model nie będę sobie "pluł: w brodę i mówił że znów te video to nie to co w Canonach.
Mile widziane spostrzerzenia osób które dość często praktykują z video i mają już w tym doświadczenie.
dzieki za feedback
kanias
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami