Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Giewont i Wściekłe Węże

"Po ostrym podejściu szlak łagodnieje i przekracza wąski i stromy żleb. To Żleb Wściekłych Węży. Tę nieoficjalną nazwę nadał Mariusz Zaruski w 1910 r., podczas jednego z prowadzonych przez siebie kursów narciarskich. Adepci zjeżdżali do Zakopanego wąskim i stromym żlebem, wykorzystując technikę opanowywaną w czwartym dniu kursu: „jazda wężem, slalom”

Domyślnie

Jak góry i zima u Ciebie to zaraz szukam narciarzy ... a tu brak ... niemniej jest ładny, klimatyczny zachodzik nad Giewontem ...

Ta czwórka lawinowa jakoś mnie zniechęciła choć pewnie warto było się ruszyć ...
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

no tak - narciarskich też mam cały zapas - tutaj akurat ja zjeżdżałem - reszta wybrała inną ścianę więc stąd sam widoczek.

Co do warunków to czwórka była baaardzoo mocno naciągana. Dali ją chyba tylko ze względu na ilość śniegu, a nie jego stabilność. w weekend jeździliśmy stromymi żlebami ze śniegiem po pas, skacząc ze skał i nic się nie urywało - prawdziwy raj dla narciarzy, a wczorajsze warunki bym określił nawet na 2+ w porywach do słabej trójeczki. Natomiast tydzień temu co chwila się obrywały deski, pękała pokrywa i wyjeżdżały cały żleby, a czwórki nie było

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ten żleb to najlepszy sposób aby szybko dostać się z pominięciem Boczania do Kuźnic.

Domyślnie

Zleb wsieklych wezy, Juz sporo razy bylem w Taterkach i nie slyszalem.

Co do zdjecia, to kadrowo mi pasuje. Ale o wiele lepiej by bylo jakbys solidnie domknal przyslone coby ladna gwiazdke ze slonca uzyskac. Teraz troche wymknelo sie z pod kontroli.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

no ładnie, nawet bardzo

Domyślnie

Bardzo mi się podoba taka odsłona
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Jak dla mnie bardzo przyjemnie jest.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Zleb wsieklych wezy, Juz sporo razy bylem w Taterkach i nie slyszalem.

Co do zdjecia, to kadrowo mi pasuje. Ale o wiele lepiej by bylo jakbys solidnie domknal przyslone coby ladna gwiazdke ze slonca uzyskac. Teraz troche wymknelo sie z pod kontroli.
    Ja też nie, choć ja to ledwo goryczkową od gąsienicowej odróżniam ale jak opowiadałem o tym zjeździe dwóm różnym narciarzom to obaj podekscytowani mówili o wściekłych wężach właśnie

przysłonę mogłem faktycznie domknąć, ale narty i aparat to moje dwie pasje które walczą ze sobą...tym razem sesję skończyliśmy koło 14 więc tu tylko szybki strzał i zjazd w dół w ostatkach słońca

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów