To nie pozostawaj w obawie tylko sprawdź ceny obiektywów z własnym napędem i bez napędu
Szukaj
To nie pozostawaj w obawie tylko sprawdź ceny obiektywów z własnym napędem i bez napędu
D3100 | N35 1.8G | N18-105VR | N55-200VR.
Hmm... szczerze mówiąc to tak można powiedzieć o każdym aparacie. Także o "starym i poczciwym" D90.
Zawsze będzie tak, że tych, którzy kupili np. D3100 pyta się, dlaczego nie kupili D5100, skoro jest "lepszy". Z kolei tych, co kupili np. D5100 pyta się, dlaczego nie D7000. Zaś tych, którzy kupili D7000 pyta się, dlaczego nie... D7100... I tak można wałkować do bólu![]()
Myślę, że na zakup aparatu składa się wiele czynników a jednym z nich jest... cena... Nie każdego stać od razu na "najlepsze" amatorskie body, jakie jest obecnie na rynku (np. D7100). Szczególnie kiedy ma określoną sumę do wydania...
Jak to jest z podglądem ostrości w d5100? Nie posiada czy jak? I w ogóle do posiadaczy jak się wam korzysta jakie mieliście problemy na początku itp?
Nikon d5100 AF-S 18-105 VR
Bóg mnie nie chce a Diabeł się boi ...
Picia 78 a co wniosłaś/eś swoim postem. Kogo obchodzi co pierwsze kupiłaś/eś. ? Bijesz posty czy jak?
D3100 | N35 1.8G | N18-105VR | N55-200VR.
Mam porównanie w użytkowaniu d5100, d700 oraz d90.
Osobiście nie widzę różnic które mogą być istotne dla amatora
jeśli chodzi o ergonomie. Raczej mało prawdopodobne ze zapniesz
70-200, beauty dish na sb900 i będziesz tak biegać przez dwie godziny i focic.
Sterowanie lampami odpada dla amatora. A jeśli chęć przyjdzie, to i tak najlepsze jest radio.
Ciężar d5100 na duży plus. Lekki i wygodny.
Matryca super.
Programy tematyczne bardzo fajne.
Szkło na srubokret... i tak jeśli zechcesz stalek, to niemal na pewno trafisz na 35mm G.
Więc srubokret zbędny.
Aparat pomyśli za Ciebie jeśli zechcesz. A czytając instrukcje nauczysz sie reszty.
Kupuj z 18-105 i smigaj utrwalić rzeczywistość.
... ucze sie patrzec i widziec...
i duqa z tego...
Posiada,jest taka dźwignia przy pokrętle zmiany programów. Ja sobie dobrze go wspominam, i nie żałuję zakupu, dobra matryca, wysokie ISO użyteczne, gibany ekranik. Sprzedałem, bo jak na moje graby był troszkę za mały i się nie bardzo wygodnie trzymało, poza tym brakowało mi ergonomii, mam teraz D7100 i jest jak powinno.
D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //
Bardzo dziękuje za opnie właśnie takich oczekujed90Czyli śrubokręt nie musi być dla amatora. Problemów zapewne nie miałeś mając takie doświadczenie z aparatami.
Nikon d5100 AF-S 18-105 VR
Bóg mnie nie chce a Diabeł się boi ...
Skontaktuj się z nami