Close

Strona 574 z 574 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574
Pokaż wyniki od 5 731 do 5 740 z 6065

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

bez sensu takie pisanie. Sam czekałem na nastepce d300 prawie 2 lata, brałem juz pod uwagę d800, ale fifnansowo nie dam rady go kupić, a szkła by mnie dobiły, kupiłem w końcu d7100 i robie nim fotki w tym nawet wesele (niektorzy tu to nawet nie pomyslą że takim aparatem można robic śluby) mając na wszelki wypadek w torbie na zapas d80. d7100 wywiązał się jak narazie z zadania bardzo dobrze. gdybym nie kupił d7100 robiłbym nadal d80, choć tam już iso nie jest tak elestyczne. Gdybym dalej czekał na nastepce d300, ominęło by mnie wiele fajnych ujęć, choć dziadkiem d80 też bym to zrobił. Nawiązauję do tego, że lepiej robić zdjęcia i cieszyć się nimi, tracić czas na szukanie dziury i ciągle porównywać do innych puszek. jeżeli oczekiwania w stosunku do d7100 będą odpowiednie do jego klasy to większośc z nas będzie zadowolona.
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Domyślnie

A ja Ci absolutnie wierze. Pewnie, że się da. Mój dobry znajomy robi śluby na 2 x D7100 i efekt końcowy jest znakomity. Jakością zdjęć kasuje niejednego "ślubniaka" z FF. Wszystko zależy od umiejętności wyobraźni i szkieł. Oczywiście, FF daje większy potencjał, ale nie każdy potrafi go wykorzystać. Za to dobry aparat DX w rękach zawodowca sprawdzi się doskonale
    Z6II, Z5

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacol Zobacz posta
    D7100 nie jest pancerny i jeśli chodzi o chwyt to mogę potwierdzić, że można uznać że skrzypi/odgina się pod siłą nacisku gdy złapiesz aparat lewą ręką i prawą ruszasz samym chwytem lub trzymając aparat za sam chwyt i nim machasz.
    Cytat Zamieszczone przez slaweko Zobacz posta
    Jacol, u mnie w D7100 to samo co u Ciebie.
    A to jest jakas nowa technika focenia? Moglibyscie mnie oswiecić, bo nie bardzo rozumiem czemu tego typu "zabiegi" miałyby służyć?

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Mój na szczęście nie trzeszczy, ani sam, ani z gripem
    U mnie nic nie trzeszczy. A podpinałem Nikona 80-400 i Tamrona 150-600, a więc szkła o których trudno powiedzieć że są lekkie. I też noszę trzymając zarówno za uchwyt, jak i za grip(Pixel Vertax) a nie na pasku.
    Doprawdy trudno niektórych czasami zrozumiec...

Domyślnie

W moim również nic nie trzeszczy, nie skrzypi i nie puka.

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    Otóż to! Czasami naprawdę ręce opadają...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniak666 Zobacz posta
    A to jest jakas nowa technika focenia? Moglibyscie mnie oswiecić, bo nie bardzo rozumiem czemu tego typu "zabiegi" miałyby służyć?

U mnie nic nie trzeszczy. A podpinałem Nikona 80-400 i Tamrona 150-600, a więc szkła o których trudno powiedzieć że są lekkie. I też noszę trzymając zarówno za uchwyt, jak i za grip(Pixel Vertax) a nie na pasku.
    Ja chętnie Cie oświecę jeżeli powiesz mi gdzie ja napisałem, że jest to technika focenia ? I nic nie trzeszczy przy zapiętym ciężkim obiektywie bo nie o to chodzi ale niektórzy tutaj popadli w jaką paranoję i już poszła fama, że D7100 trzeszczy sam z siebie jak jest schowany w torbie.

Ja pisze konkretnie o samym uchwycie i jego kilku elementowej konstrukcji, która można zmusić do ugięcia, przesunięcia względem siebie lub trzeszczenia pod wpływem celowego, testowego scisku. Jeżeli ktoś ma problem z interpretacją tego co napisałem to ja już nic nie poradzę - może sobie panikować do woli a ja się chętnie rozłożę z fotelu z popcornem i będę przeglądał dalej ten temat i ludzi szukających sobie nowych problemów z D7100.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

maniak666
    Gość

Domyślnie

Faktycznie-emotikonki zabrakło.
    Tylko jak czytam co robicie z puszką-w zacytowanym fragmencie pogrubione i w kolorze żóltym, to nie pozostalo nic innego jak odrobina ironii, sarkazmu, czy jak tam kto woli...

Strona 574 z 574 PierwszyPierwszy ... 74474524564572573574

Uprawnienia umieszczania postów