Mi moj d7100 zawiesza sb 800 jak jest w manualu. Pomaga wyciągnięcie baterii. Myślałem że to wina lampy. Zmieniłem na drugą i to samo. Chwilę podziała i wisi
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Szukaj
Mi moj d7100 zawiesza sb 800 jak jest w manualu. Pomaga wyciągnięcie baterii. Myślałem że to wina lampy. Zmieniłem na drugą i to samo. Chwilę podziała i wisi
Wysłane z mojego PE-TL10 przy użyciu Tapatalka
Nikon D300 / D7100
parę szkieł, parę lamp. Taki amatorski zestaw
Kendo - to jest potwierdzona wiadomość, że wgranie nowego Distortion Control poprawia działanie AFa w sztucznym świetle, czy to Twoje domysły? Pytam, bo choć sam nie notuję takich kłopotów (nie mam obiektywów o jakich mowa), ale może jak mi się przydarzą, będę miał radę jak znalazł...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Zrobiłem upgrade do najnowszej wersji i zobaczę czy coś poprawi się. Dam znać. Na razie dzięki.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
"Jeżeli fotografujący całkowicie polega na automatycznym pomiarze, jego życie stanie się niekończącym się poszukiwaniem aparatu, który zrobi wszystko sam" van Niekerk
FuFu X100T
Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
Moje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca
Wpadł mi niedawno w ręce nowy d7100.
Zacny sprzęt.
Kilka fotek zrobionych i na matówce dopatrzyłem się paprocha.
Wiadomo. Nie dotykać, nie lizać, a najlepiej zostawić w spokoju i cieszyć się z aparatu.
Jest tylko jedna mała kwestia. Na matówce znajdują się linie siatki, które podświetlane są na czerwono. Czy to podświetlenie jest jakieś boczne czy świecą po przepuszczeniu przez nie prądu?
Pytam bo ten paproch również świeci na czerwono.
Podłączył się cwany na lewo do prądu i jedzie na krzywego ten, paprocha...
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Niby to dość zabawne do czasu kiedy jest jasno. Wtedy siedzi gnida i jest niemal niewidoczna, ale jak się tylko nieco ciemniej zrobi...![]()
OK, tak naprawdę on wcale nie świeci na czerwono, tylko ulokował się blisko podświetlenia i odbija się od niego kolor podświetlenia, albo wręcz przez niego przechodzi. Jak jest na zewnątrz, spróbuj go zdmuchnąć gruszką, jak wszedł pod matówkę, lepiej się po prostu przyzwyczaj, do czasu, aż aparat z jakiegoś innego powodu wyląduje w serwisie, czego Ci jednak nie życzę.
Taka uwaga - jak kupiłem D80 lata temu, drugiego czy trzeciego dnia zauważyłem hot pixela w pięknym lśniącym czerwonym kolorze na ekranie z tyłu aparatu (na zdjęciach go oczywiście nie było, tylko na ekranie - zupełnie jak Twój paproch jest widoczny tylko w wizjerze). Na początku mnie wkurzał, potem się przyzwyczaiłem, a teraz jak kupiłem nową puszkę, to mi go brakuje, jak kumpla.![]()
pozdrawiam bombelkowo
Skontaktuj się z nami