Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Ilford Pan F 50

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Ilford Pan F 50

Witam wszystkich

Mam pytanie i prosbe do wszystkich ktorzy pracowali lub pracuja na wyzej wymienionym filmie, prosil bym o jakies opinie , czy wywolywaliscie go sami czy oddawaliscie do labu jesli tak to jakie procesy, wywolywacze itp. Osobiscie chcialem sie pobawic w wieksze formaty ale nie mam za bardzo w tym temacie obycia i dopiero zaczynam takze wszelkie sugesie i podpowiedzi mile widziane

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Domyślnie

To typowy film do zastosowan graficznych, o dosc duzym kontrascie wolany w zimnym procesie klasycznym do materialow srebrowych.

Wiecej na stronie www.ilford.pl

Co to znaczy wiekszy format?

Domyślnie

Dzieki za tego linka. Mozliwe ze to ja zle cos nazwalem ale chodzilo mi o wiekszy format zdjecia np A4 i wiekszy

Domyślnie

A4 ... to male powiekszenie choc to prawie granica malego obrazka (10x). Do wiekszych powiekszen to bym wzial 6x6 do tego FP4+ wolany w D76 (1+1) w 20°C. Do tego dobry powiekszalnik.

Domyślnie

Cześć. Myślę, że potrzebne informacje znajdziesz na stronie www.republika.pl/foto_hobby. Dawno temu założyłem tą stronę ale jako odpowiedź na Twoje pytanie jest jak najbardziej na czasie. Myślę, że znajdziesz tam potrzebne informacje.

Domyślnie

Uzywalem tego filmu. Wolalem w W27....

Bardzo fajna kombinacja, bylem zadowolony. Jako ze czulosc niska i wywolywacz drobno ziarnisty, bylem zadowolony.

Uprawnienia umieszczania postów