Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: W cieniu..

Domyślnie W cieniu..

Witam wszystkich,

Jestem tu nowy, ale od jakiegoś czasu śledzę forum. Jestem kolejną osobą tu zajmującą się fotografią ratowniczą. Wczoraj zrobiłem zdjęcie podczas ćwiczeń w prawie całkowitym zadymieniu i nie wiem w jakim kierunku z nim podążyć. Zacząłem się nim bawić w Photoshopie, ale nie wiem czy to jest dobry kierunek. Proszę o pomoc, czy podążam w dobrym kierunku, a jak nie to wskazanie innego. Pierwsze zdjęcie w kolorze, drugie natomiast w B&W. Chce na tym zdjęciu aby strażak, którego widać kontury był mocno przyciemniony i nie wiem teraz czy pozostawić go w kolorze czy też w czerni i bieli. Proszę o wskazówki. Cudów z tego NEFa też już nie wyciągnę. Jeżeli będzie potrzeba do wskazania drogi jaką mam podążyć NEF to go prześle.
    1.
    2.

Domyślnie

Kosz na moje oko po prostu. Nic w tym zdjęciu nie widzę, co mogłoby przykuć uwagę. Z naciskiem na "nie widzę".

Domyślnie

Nie nie nic nie widać, rób w miejscach bardziej oświetlonych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk546 Zobacz posta
    Nie nie nic nie widać, rób w miejscach bardziej oświetlonych.
    Hee ??? Powiedz, ze to żart
    Tak wyglądające zdjęcie nadaje się tylko do kosza.
    Podaj nefa to możne komuś będzie się chciało coś z niego zrobić.

Domyślnie

Chodziło mi o pomieszczenia bardziej oświetlone.
    "Przedmiotem fotografii nie są fotografowane rzeczy, lecz to jak one wyglądają po sfotografowaniu."
    D 750|N 70-300 4.5-5.6VR+N 24-70 2.8

Domyślnie

Czyli w takich warunkach zdjęć się nie robi ?

Domyślnie

Zdjęcia same z siebie słabe, na warunki nie można zwalać winy, bo przy dzisiejszych możliwościach można ze wszystkiego wyciągnać
    Ni epoddawaj się jednak ... niech światło będzie z Tobą
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

przecież w ciemnościach i takich kontrastach można robić fajne i dramatyczne zdjęcia. To zdjęcia po prostu nie przedstawia nic ciekawego, musisz szukać lepszych ujęć i wtedy bawić się z obróbką

Domyślnie

Temat do kosza, fakt faktem, że zdjęcie trochę beznadzieja, ale nie było czym sobie pomóc. Czmeu ciemne? bo było zgaszone światło, okana zakryte, czemu bez lampy? Było robione w zadymieniu po użyciu lampy było mleko. Można wrzucac do kosza temat

Uprawnienia umieszczania postów