Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie Obiektyw Nikon D60

Witam
    Chyba nie muszę pisać żejestem blady w temacie i dopiero co pojawiłem się na forum Tak, wiem są takie posty tu na forum ale ja chcę dobrej szybkiej pomocy;D Kupiłem nikona d60 za grosze ale bez biektywu. A więc chciał bym kupić obiektyw do około 600zl (używany oczywiście). Chcę go używać ogólnie do wszystkiego rodzaju zdjęć. Dodam że Dodam że najmilej widziane były by oferty z alleg... Do licytacji itp. Z góry dzięki za wszelką pomoc

Domyślnie

Nikkor 18-70. 18-55
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Jak do wszystkiego rodzaju zdjęć i na początek to najlepiej Nikkor 18-105. Jak już porobisz nim trochę zdjęć będziesz mógł spokojnie określić czy potrzebujesz jeszcze czegoś, stałki, tele, czy jednak ten obiektyw wystarczy.

Piszesz, że najmilej widziane byłyby oferty z allegro... Wpisz w wyszukiwarce allegro ten obiektyw, nie ma innego od Nikona o tym zakresie ogniskowych więc dasz radę sam
    Ostatnio edytowane przez dax1990 ; 23-03-2013 o 20:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dax1990 Zobacz posta
    Jak do wszystkiego rodzaju zdjęć i na początek to najlepiej Nikkor 18-105. Jak już porobisz nim trochę zdjęć będziesz mógł spokojnie określić czy potrzebujesz jeszcze czegoś, stałki, tele, czy jednak ten obiektyw wystarczy.
    No fakt, ten wybór chyba będzie lepszy. Nie wiedziałem, że tego nikkora można kupić już za takie małe pieniądze.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Nikkor 18-105mm ma też bardzo dobry zakres ogniskowych i na początek tego bym polecił ,
    na Allegro pełno tych obiektywów więc linków nie będę wklejać Djwasyl1992

Domyślnie

Taki tak - NIKORR 18-105MM F3.5-5.6G AF-S DX VR ED? Chodzi mi żeby napisać dokładnie oznaczenie Czytałem trochę o tych oznaczeniach ale wy wiecie co dobre

Domyślnie

A powiedz mi czy cos takiego tez by sie zdalo? Nikkor AF-S DX VR 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED

Domyślnie

nie ma szerokiego kąta, bo jak nazwa wskazuje : 55-200 zaczyna się*od 55mm, które to nie są szerokie. Dla sprostowania to obiektyw uniwersalny zaczyna się na szerokim (16-1 mm i kończy na wąskim (70-105) kącie.
    55-200 jest raczej teleobiektywem. Ja opowiem się*za kolegami : 18-105 lub podobne.
    D90|D700|35|85|18-105|70-300|SB-700| |EM-5|12-50|45| |Manfrotto|MBPr 13"|

Domyślnie

Jako dodatkowy, czemu nie. Jako podstawowy, nie, ponieważ będzie brakować Ci dołu - szerokości.
    Mając taki budżet, nie warto zastanawiać sie nad inną alternatywą, tylko wspomniany już przez kolegów 18-105 nikkor.
    oko

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów